SİHA’dan sonra Atmaca korkusu

savunmaatmaca
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başta TASS olmak üzere yabancı ajanslar, “Türkiye, yüksek hassasiyetli gemisavar füzesini başarıyla test etti” haberleri yaptı. Savunma siteleri de Atmaca’nın tüm özelliklerini tanıttı.

BAYRAKTAR SİHA’yı artık bizden daha iyi bilen dünya, şimdi de Atmaca’yı konuşmaya başladı. Türkiye’nin ilk milli gemisavar füzesi Atmaca, başta Rus TASS olmak üzere, haber ajanslarının gündeminde. Savunma sanayi dergileri de Atmaca’yı okuyucularına tanıtıyor. TASS, “Türkiye, yüksek hassasiyetli gemisavar füzesini başarıyla test etti” diye haber yaptı.

Uluslararası “navyrecognition.com” da Atmaca’nın teknik özelliklerini tek tek saydı ve “Tüm hava koşullarına uygun, uzun menzilli, hassas vuruşlu, gemi karşıtı bir seyir füzesi. Füze, fırkateynlere veya korvetlere entegre edilebilir” bilgisini paylaştı. Ayrıca “navalnews.com” ise şu yorumda bulundu: “ULAQ, hedef gemiden yaklaşık 5-6 km uzakta konumlandı.”

ULAQ, Atmaca’nın fırlatılmasını izledi, hedefle buluşma anını ve patlamayı yakın mesafeden kaydetti. ULAQ, Türkiye’nin ilk insansız muharip deniz aracı. Denizlerdeki Bayraktarımız ULAQ 400 kilometre seyir menziline, saatte 65 kilometre sürate, gündüz/gece görüş kabiliyetine, milli kriptolu haberleşme altyapısına sahip. Türk savunma sanayi uluslararası başarılara koşuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver