Şike kumpasında cezalar belli oldu

3583
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şike soruşturmasında kumpas kurulduğu gerekçesiyle görülen davada karar çıktı.

Karaca’ya 1406 yıl

Ardıç’a 1972 yıl

Yanık’a 161 yıl

Eski Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca, ‘gizliliği ihlal’, ‘belgede sahtecilik’ ve ‘iftira’ suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı. Soruşturma sürecini başlatan polis memuru Lokman Yanık ile dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü de cezalandırıldı

FETÖ’nün şike kumpası davasında karar açıklandı. “Futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle Eski Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı. FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Lokman Yanık ise “silahlı terör örgütüne yardım etmek”, 91 kez uygulanmak üzere “iftira” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 161 yıl 8 ay hapse mahkûm edildi.



ALİ KOÇ DA KATILDI

Dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, 74 kez “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 86 kez “iftira” ve 148 kez “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplam 1972 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, müdahil Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı. Davada, diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis cezaları verilirken bazıları da beraat etti.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver