Silikon Vadisi Bankası battı

silikon vadisi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji ve kripto şirketlerinin bankası olarak tanınan Silicon Valley Bank’in batması, Amerika’da, özellikle de teknoloji dünyasında şok etkisi yarattı.

Bildiğiniz gibi son birkaç yıldır küresel bir finansal krizin etkileri hemen hemen her sektörde etkileniyor. Bu krizden en çok etkilenen sektörlerin başında ise teknoloji dünyası geliyor. Pek çok teknoloji şirketi son iki yıl içinde değer kaybetti. Bu da şirketleri finansal olarak zayıflattı. Ancak bu süreçte zayıflayan sadece teknoloji şirketleri değildi. Bu şirketlere finansman sağlayan ve yatırımlarını da teknoloji dünyasına yapan bankalar da ciddi yara aldı. İşte bu bankalardan en büyüğü olan Silicon Valley Bank, yani Silikon Vadisi Bankası, battı.

Amerikanın en büyük bankalarından olan Silicon Valley Bank’in batmasının ardından bankaya devlet el koydu. Tahmin edeceğiniz gibi bu durum, sadece teknoloji sektöründe değil tüm ABD piyasalarında büyük bir şok etkisi yarattı.

Çünkü Silicon Valley Bank, 2008 yılındaki büyük krizden beri Amerika’da batan ilk büyük banka oldu. Bu batışın Amerikan ekonomisi üzerinde nasıl bir etki yaratacağının önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor. Ancak teknoloji sektöründen kripto dünyasına pek çok sektörün bu çöküşten darbe yiyeceği tahmin ediliyor.

Çünkü Silicon Valley Bank, pek çok teknoloji şirketinin ve kripto yatırımcılarının paralarını tuttuğu bankaydı. Şimdiye bankanın batmasının ardından devletin bankaya el koymuş olması, bu paraların akıbeti hakkında soru işaretleri yaratıyor. Yüksek paralar yatıran pek çok şirket ve kişinin parası sigortalı olsa da bu sigorta da kayıpların sadece belli bir kısmını karşılıyor. Bu yüzden özellikle büyük şirketlerin ve yatırımcıların bu batış yüzünden ciddi kayıplar yaşayabileceği konuşuluyor. Tüm bu yaşananların Silikon Vadisi’ni nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz.



Bu Yazıya Tepki Ver