Silivrililer kerkenezler için harekete geçti

kerkenez
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarında üreme yeri olarak Boşnak Bahçe’yi seçen kuşlar falezlere çekilen teller nedeniyle yuvalarına giremiyor. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, ”Burası küçük kerkenez kuşlarının son kalesi. Buranın milli park statüsüne alınmasını istiyoruz” dedi.

SİLİVRİLİLER, küçük kerkenez kuşları için harekete geçti. Nesli tükenme tehlikesi altında olan küçük kerkenez kuşları, kış aylarını Afrika’da geçirirken, yazın da üremek için Silivri’ye geliyor. Kuşlar burada falezlere yuva yaparak, nesillerini devam ettirmeye çalışıyor. Ancak falezlerdeki toprak kayması nedeniyle İBB buraya çelik teller çekti. Çelik tellerin çekilmesiyle de küçük kerkenezler falezlere girip yuva yapamadı. Hatta çelik ağlara takılan kuşlar birer birer ölmeye başladı.

ÇELİK AĞDAN HAPİSHANE YAPTILAR
Duruma müdahale eden ve ‘Kuşlara çelik ağdan hapishane yaptılar’ diyen Silivri halkı İBB’nin çözüm bulması için başvurular yaptı. İBB çözüm olarak çelik tellere delikler açtı. Bu kısmen bir çözüm olarak görülse de yeterli olmadı. Geçici çözümler yerine kalıcı bir çare isteyen Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan küçük kerkenez kuşlarının üreme yeri olan Boşnak Bahçe’deki falezlere milli park statüsü verilmesini istedi.

BAŞKA KUŞLAR DA BURADA YAŞIYOR
Başkan Korsan şunları söyledi: “Burası küçük kerkenez kolonisinin son kalesi… Açılan delikler 35 santimetre, kuşlar kanadını açınca 75 santimetreyi buluyor. Çelik ağlar yerine L şeklinde istinat duvarı yapılabilir. Ama asıl çözüm burayı milli park statüsüne almak. Burası sadece küçük kerkenez kolonisinin bölgede tek üreme yeri değil. Tüm diğer kuş türleri için ki burada güvercinler, saksağanlar, kargalar hep birlikte yaşıyorlar. Milli park statüsü şart.”

Bu Yazıya Tepki Ver