Sinan Ateş cinayetinin bilinmeyen detaylarını Ali Tarakcı anlattı…

Sinan Ateş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gercektivi’nin sevilen programı ‘’Ali Tarakcı İle Gündem’’ de Gazeteci Ali Tarakcı dün yaptığı canlı yayında Sinan Ateş cinayeti hakkında bilinmeyen detayları paylaştı.

Dün Sinan Ateş’in suikastının gerçekleştiği Ankara’nın Çukurambar Mahallesinde bulunduğunu söyleyen Ali Tarakcı, görgü tanıklarını dinledi. Detayları araştırdığını söyleyen Ali Tarakcı cinayet günü yaşananları şekilde anlattı:

‘’ Gözde Apartmanı Sinan Ateş’in evi değil ofisidir. O ofise Cuma namazından çıktıktan sonra  2 korumasıyla beraber geldi. Biz bugüne kadar yeğenini yanında biliyoruz ama yanında bir koruması daha var. Cuma namazına gittiği için yanında güvenlik için bulundurduğu silahlar ofisindeydi. Korumalardan biri malzemeleri almak için ofise gitti. Sinan Ateş o esnada yan taraftaki binanın girişinde bordo tentenin önünde bulunurken tetikçisi tam karşısındaydı. Tanıklardan duyduğuma göre, kullanılan silah UZİ markaydı. İlk ateş başına edildi. Sonra da  üzerine 5 kurşun yağdırıldı. Yanında koruması diye söylenen ama aslında yeğeni olan kişi hem omuzundan hem karnından yaralandı. Yan tarafında bulunan iş yerinden bir genç, tetikçiyi vurmak için olay yerine geldi.  Fakat tetikçinin UZİ markalı silahında henüz şarjörün bitmediğini anlayınca geri çekildi. O sırada silahları almak için ofise çıkan koruma geri gelirken Sinan Ateş’in yanında bulunan tanıklardan birisi ‘ Abi tetikçi kaçıyor, üzerine doğru koşsana, kovalasana’ dedi. Tetikçi Gözde apartmanının köşesinde bulunan motorsikletine binerek olay yerinden uzaklaştı. Tetikçi kaçarken Sinan Ateş’in koruması arkasından ateş etti ama vuramadı. Burda dikkat edilmesi gereken şey, Sinan Ateş’in koruması o heyecanla mı vuramadı, yoksa iyi bir tetikçi mi değildi bilmiyoruz. Yoksa  tam tersine Sinan Ateş’in korumasından çıkan kurşunlar tetikçiyi vurdu mu , tetikçi yaralı mı? Bunu da bilmiyoruz. Ama bir ayrıntı olarak kamuoyuyla paylaşıyorum. ‘’

Önemli bir noktaya daha değinen Ali Tarakcı; çevredeki kamera kayıtlarının kamuoyu ile  paylaşılmamasına dikkat çekti.  ‘’Tetikçi şimdi nerede?’’ sorusunun altını çizen Tarakcı, daha önce Gazeteci Serdar Akinan’ ın tetikçinin bir büyükelçilikte olduğunu, yurtdışına çıkarıldığını hatta çıkarılmadan önce yüz ameliyatı yapıldığı söylemlerini hatırlattı. Bunun olayı sabote etmek olduğunu da vurgulayan Tarakcı, kullanılan UZİ’nin bir suikast silahı olduğunu , daha sonra Sinan Ateş’in cenazesini organize eden kişilerden birinin kendisine ulaştığını ifade eden Tarakcı, Ateş’e saldıran kişinin görüntülerinin polisin elinde olduğunu, o ismin ise Eray denilen kişi değilse bunun da kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver