Sinan Oğan Soylu’ya sordu: Son bir ay içerisinde kaç yabancıya vatandaşlık verildi?

sinan oğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, “Bize gelen bilgiye göre son bir ay içerisinde yüz bine yakın yabancı uyrukluya vatandaşlık verildi.” dedi.

Habertürk’te Mehmet Akif’in sunduğu ‘Nedir Ne Değildir?’ programına konuk olan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, İçişleri Bakanlığı’na seslendi. Yüz bine yakın yabancı uyrukluya seçimlerde oy kullanmaları için vatandaşlık verildiği iddiasını gündeme getiren Oğan, Nüfus İdaresi’ne çağrıda bulundu. Oğan, “Nüfus İdaresi çıksın açıklama yapsın. Bize gelen bilgiye yüz bine varan insanlara bir anda vatandaşlık verildi. ‘Gelin seçmen kağıtlarınızı alın’ denildi. Bu endişeyle takip etmem gereken bir iddia.” ifadelerini kullandı.

Oğan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı adayı olarak İçişleri Bakanlığı’na soruyorum; son bir ay içerisinde ne kadar yabancı uyrukluya vatandaşlık verildi? Nüfus İdaresi çıksın açıklama yapsın. Bize gelen bilgiye yüz bine varan insanlara bir anda vatandaşlık verildi. ‘Gelin seçmen kağıtlarınızı alın’ denildi. Bu endişeyle takip etmem gereken bir iddia. Bu seçimlerde çok sayıda Suriyeli’nin, yabancının oy kullandırılmasına çalışılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde dün vatandaşlık verilen kişi bugün oy kullanamaz.



Bu Yazıya Tepki Ver