“Şirketler Sağlık Bakanlığı’na çökmüş durumda”

saglik-bakanligi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Halk TV’de katıldığı “Günün Raporu” programında gündeme oturacak açıklamalar yaptı. TBMM’de defalarca sormamıza rağmen “Ticari Sır” denilerek bize verilmeyen sözleşmenin bir örneğini programa getiren Şahin “Ticari Sır artık elimizde” dedi.

“TİCARİ SIR ELİMİZDE”

Programa elindeki 450 sayfalık “Şehir Hastaneleri Hizmet Sözleşmesi” örneği ile gelen Şahin, bu sözleşmenin TBMM’de defalarca soru olarak iletilmesine rağmen kendilerine ticari sır olduğu gerekçesiyle verilmediğini belirterek “Ticari Sır elimizde” dedi.

sözleşmeyi incelediklerini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Şehir Hastanelerinde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekerek, müteahhit firmaların Sağlık Hastanelerinde patron konumuna getirildiğini belirterek, iş yaptırılan firmanın da iş yaptıran haline getirildiğini, bu yöntem sonucunda kaybedenin Sağlık Bakanlığı olduğunu belirtti.

İhalelerin “Kamu İhale Kanunu” kapsamında “şeffaf ve rekabete açık” olarak düzenlenmesi gerektiğini, oysa uygulamanın “Pazarlık Tesisi Prosedürü” olarak adlandırılan bir prosedürle yapıldığını ve bu sürecin de “Adrese İş Teslimi” haline dönüştüğünü belirten Şahin, müteahhit firmaların aşırı yüksek fiyatlama yaptığını belirterek “Şirketler Sağlık Bakanlığı’na çökmüş durumda” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver