Sivrisineklere karşı teknolojik savaş

18214175
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sazlıdere Barajı ve çevresini ilaçlayan Başakşehir Belediyesi temizlik esnasında Anfibik araç, Biyodrone ve Biyokopter kullandı. Kullanılan teknolojik cihazlar sayesinde insan gücü ile ulaşılamayan yerler de ilaçlanarak sivrisineklerden arındırıldı.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ilçe genelinde sivrisineklere karşı savaş başlatan Başakşehir Belediyesi sazlık ve bataklık alanlarda yoğunluklu bulunan sineklerin temizlenmesi için teknolojiye başvurdu. Yapılan temizleme çalışmaları kapsamında Sazlıdere Barajı ve çevresini temizleyen Başakşehir Belediyesi temizlik esnasında anfibik araç, biyodrone ve biyokopter kullandı. Belediye çalışmalarında, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen ürünlerin kullanıldığının da altını çizildi.

GPS İLE TAKİP EDİLİYOR

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “İlk olarak sivrisineklerin bulunabilecekleri yerleri tespit ediyoruz. GPS ile takibe alıyoruz. 27 personelimiz, 12 arazi aracımız, 10 adet UVL aracımızla iş başındayız. Ayrıca anfibik araçlarımız ve dronalarımız , biyokopterlerimiz ile daha önceden GPS sistemine dahil edilmiş bölgelerin ilaçlaması yapılıyor. Böylece insan gücü ile ulaşılamayan yerlere de müdahale ediliyor” dedi.

HERKES DUYARLI OLMALI

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Kartoğlu, “Bu uygulama belediyeler tarafından yapılıyor olsa da vatandaşımıza iş düşüyor. Sivrisinek çok küçük kaplarda bile ürüyor. Vatandaşlarımız bu konuda hassas olsun. Ayrıca İSKİ’nin temizlemesi gereken sazlık ve su birikintilerinin olduğu alanlar var. Buralar temizlenmediğinde larva üretiyor. Tüm kurumlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Üretim merkezlerini ortadan kaldırabilirsek o zaman kaynaklar boşa gitmez” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver