Siyahlardan ne istiyorsunuz siz?

eğitim
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü Kaiser Health News, “Daha fazla eğitim genellikle daha iyi sağlık anlamına gelir ancak siyah erkekler için daha az” diye makale yayınladı.

Yükselen eğitim seviyeleri daha iyi sağlığa yol açar, ancak son araştırmalara göre ABD’deki Siyah erkeklere diğer gruplar kadar fayda sağlamıyor. Genel olarak, yüksek öğrenim, daha iyi ücretli işler ve sağlık sigortası, daha sağlıklı davranışlar ve daha uzun yaşamlara yol açar.

Kaiser Health News’in makalesine göre, araştırmalar eğitimli siyah erkeklerin yaşam beklentisinin liseyi bitirmemiş olanlara göre daha yüksek olduğunu gösteriyor ancak artış beyazlar için olduğu kadar büyük değil. Siyah erkeklerin zaten birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Beyaz erkeklere göre kardiyovasküler hastalık, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıklardan ölme olasılıkları daha yüksek ve ortalama yaşam beklentileri daha düşük. Uzmanlara göre ırkçılık kilit bir rol oynuyor. Uzmanlar, “Her gelir ve eğitim düzeyinde hâlâ ırkın bir etkisi var” vurgusu yapıyorlar.

Yükseldikçe izole oluyorlar

Siyah erkekler, hatta eğitimli olanlar bile, beyaz erkeklere göre daha az finansal ve sosyal güvenlik ağına sahip olma. Uzmanlara göre bu da strese neden olabilir. Kurumsal merdiveni tırmanan siyah erkekler, sosyal olarak izole edilmiş hissedebilir ve bu da sağlığa zarar verebilir.



 

Bu Yazıya Tepki Ver