Skandalda yeni perde… Takipsizlik kararı veren savcıya inceleme

HSK
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiranur Vakfı’nın kurucusu ve onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirmesi ve çocuğun cinsel istismarı skandalındaki usulsüzlükler zinciri için ilk adım atıldı… Olayla ilgili takipsizlik kararı veren savcı hakkında HSK inceleme başlattı. Kemik tespiti için başka birinin teste sokulması ile ilgili şüpheliler hakkında da “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın izniyle, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı iddialarına ilişkin soruşturmada takipsizliğe hükmeden savcı hakkında HSK tarafından inceleme başlatıldı.

USULSÜZLÜKLER ZİNCİRİ

17 Ağustos 2012 tarihinde H.K.G.’nin adet düzensizliği şikâyeti ile hastaneye müracaat etmesiyle başlayan olaylar zincirinde birden fazla aşamada usulsüzlük, görevi ihmal, “resmi belgede sahtecilik” suçlarının art arda işlendiği ortaya çıkmıştı.

İşte adım adım usulsüzlükler:

17 Ağustos 2012 tarihinde H.K.G. adet düzensizliği şikâyeti ile hastaneye müracaat etti. Yaşının küçük olmasından dolayı durum polis ekiplerine bildirildi. H.K.G.’nin o tarihte alınan ifadesinde, 7 Nisan 2012 tarihinde şüpheli Kadir İstekli ile kendi isteği ile evlendiğini, yaşının 17 olduğunu ve şikâyetçi olmadığını söyledi. Soruşturmada esnasında H.K.G.’nin kemik yaşı tespiti için hastaneye sevk edildi. 10 Aralık 2012 tarihinde alınan raporda H.K.G’nin 21 yaşında olduğu tespit edildi. Soruşturma yaşının 21 olmasından dolayı takipsizlik kararı ile sonuçlandı.



H.K.G. 21 Ocak 2022 yılında İzmir’de alınan ifadesinde, olay tarihinde Haydarpaşa Numune Hastanesine babasının başkanı olduğu vakıfta çalışan Mehmet Emin M. İle birlikte gittiğini, film çekilmesi için sıra beklediği esnada kendisi yerine başka birisinin filminin çekildiği ve kendisine herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Şüpheliler olay esnasında kendi aralarında konuştukları sırada bu konuşmalar H.K.G. de şahit oldu. Şüpheliler H.K.G.’nin yerine başka birini kemik testine sokulduğu, bu kişinin 18 yaşında olması yeterli iken daha büyük birinin teste sokulması nedeniyle şüpheli Kadir İstekli’nin Mehmet Emin M.’ye kızarak “Kızın yaşının 18 olması yeterliydi, neden daha büyük birini soktunuz ama savcı iyi yedi dediğini söyledi.

H.K.G.’nin doğum raporu ve doğum tutanağı Sapanca Kaymakamlığından istendi. H.K.G.’nin 8 Mart 1998 tarihinde özel bir hastaneden doğduğu belirlendi. Kemik tespiti için başka birinin teste sokulması ile ilgili şüpheliler hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatıldı.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir