Soğan toptancıları “hain” unvanını devretti ! Bakan Nebati yeni hainleri açıkladı

nureddin nebati

2018-2019 yıllarında Türkiye’de gıda fiyatlarında yaşanan artışlar sonrasında yaşananların bir benzeri yeniden, yeni bakanlarla yaşanıyor. Henüz birkaç yıl önce soğan ve patates toptancılarının “hain” ilan edilmesinin ardından ayçiçeği yağı krizinde “vatana ihanet” unvanı el değiştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ayçiçek yağı stoklarının tükendiği iddialarını yalanladı, “‘Yağ stoku bitmiştir, gidip alın’ diyenler bu ülkeye ihanet ediyor” dedi

İthalatın yüzde 70’inin Rusya ve Ukrayna’dan yapıldığı ayçiçek yağı stoklarının azaldığı iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den açıklama geldi.

Nebati, yağ stoklarının tükendiği ve marketlerde kuyruklar oluştuğuna yönelik haberlere tepki gösterdi. Ayçiçek yağı stoklarının yeterli olduğunu söyleyen Nebati, “Yağ stoku bitmiştir, gidip alın diyenler bu ülkeye ihanet ediyor. Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var” dedi.

“Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerde bulunanlarla ilgili bir iletişimimiz olacak” diyen Nebati, şöyle devam etti:

“20 Aralık öncesi döviz kurlarından ciddi zarar gören bireyseller şunu bilin, şu anda sizi yönlendirmeye gayret edenler ülkenin çıkarına değil ülkeye düşmanlık yapmaktalar. Savaşın bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.”