Soma’da ‘Adalet’ çığlığı yükseldi: Bu tiyatroya son verin!

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soma’da 2014 yılında yaşanan ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciası davası bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gazetemize konuşan Avukat Mürsel Ünder, “Bu katliamda hakkını arayanların sonuna kadar yanındayız” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen katliamda hayatını kaybeden 301 madencinin ölümünden sorumlu Can Gürkan, Efkan Kurt, Adem Ormanoğlu ve Haluk Evinç’in Yargıtay tarafından bozulmasının ardından davanın 3’üncü duruşması görüldü. Davaya, Selçuk Kozağaçlı’nın katılım talebini reddeden mahkeme heyetine tepki gösteren avukatlardan Can Atalay, “Sizden talebimiz bu tiyatroya son verin” derken, Avukat Mürsel Ünder ise, “Avukatın katılması hakkında Ceza Muhakemeleri Kanunu’ndaki (CMK) kanunun kısıtlayıcı olmadığı çok açıktır” diye belirtti.

MAHKEME BAŞKANI’NA TAYİN

Gazetemize konuşan Avukat Mürsel Ünder, “Soma davasında geldiğimiz nokta itibariyle dört sadık dışında diğerleriyle ilgili kararların tamamı kesinleşti. Can Gürkan, Efkan Kurt, Haluk Evinç ve Adem Ormanoğlu ile ilgili yargılama devam etti. Israrlarımıza rağmen TKİ yetkilileri hem de Haluk Evinç mahkeme huzuruna getirilmedi. Geçen duruşmada “Neden bu kadar acele ediyorsunuz?” sorumuz üzerine mahkeme başkanının ve iki üyesinin başka bir yere tayin edildiğini gördük. Birkaç gün sonra davadan ayrılacaklar ve gitmeden bu dosyayı karara çıkarıp gitmek istiyorlar. Bu da aslında mahkeme heyetinin özel görevle buraya gelmiş olduğunun başka bir göstergesi” dedi. Ünder, “Bu maden katliamında mağdur edilmiş ve haklarını arayanların sonuna kadar yanında olacağız” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver