Alaska 8.2’lik depremle sarsıldı

alaska1

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin yerin 47 kilometre derinliğinde oluştuğunu açıkladı. Ölü ve yaralı sayısı hakkında herhangi bir açıklama yaplmadı. ABD Tsunami Uyarı Sistemi de Pasifik’teki Guam ve Kuzey Mariana Adaları için tsunami uyarısı yayımladı

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Alaska açıklarında 8,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaklaşık 47 kilometre derinlikte oluşan depremin merkez üssünün, Perryville’in 91 kilometre açığı olduğu belirtildi. USGS’nin büyüklüğünü 8,2 olarak açıkladığı depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. ABD Tsunami Uyarı Sistemi de Pasifik’teki Guam ve Kuzey Mariana Adaları için tsunami uyarısı yayımladı. Hasar konusunda açıklama yapılmadı.

6.2’LİK ARTÇI SARSINTI OLDU

Bölgenin, çok şiddetli depremin ardından 6,2 ve 5,6 büyüklüklerinde artçı depremlerle sarsıldığı bildirildi. Alaska Deprem Merkezi’nden sismolog Michael West, “Bu, 1964’ten bu yana Alaska bölgesinde meydana gelen en büyük deprem” dedi. Alaska, sismik olarak aktif Pasifik Ateş Çemberinin parçası durumunda bulunurken, bölgede en son 1964 yılında 9,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, meydana gelen deprem ve tsunamide en az 250 kişi hayatını kaybetmişti.

Tsunami dalgaları ile ilgili tahmini harita: