Son Dakika: Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı

son dakika
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, bakanlıkta yapılan devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, bakanlıkta yapılan devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı.

4 Mayıs’ta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı devir teslim törenleri gerçekleştirildi.

Bakanlıklardaki devir teslim törenleri bugün de devam ediyor.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, bakanlıkta yapılan devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu‘ndan devraldı.

Göreve teslim eden Mevlüt Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:



“Türk hariciyesi bir an bile tedirginlik göstermiyordu. Ben de bu bayrak yarışına katıldım. Bayrak dışişleri bakanı olarak nasip oldu. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Türkün olduğu her yerde devlet devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Büyük bir sorumluluktu. Bayrağı devretme sırası bize geldi.”

Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan ise şunları söyledi:

“Sayın bakanım çok değerli misafirler MİT’te 13 yıl süren görevim sonrası sayın cumhurbaşkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisiyle arkadaşlığımız Bilkent’te başladı. Zorlu görevleri beraber başardık. Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum. Aranıza katılmaktan büyük onur duyuyorum. Devletimizin birliği, bütünlüğü ve refahı için her türlü çalışmayı göstereceğim.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir