Sonuç var futbol yok!

A-milli-futbol-takımı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Takım, hazırlık maçında Azerbaycan’ı 2-1 yenerken 23.2 yaş ortalaması ve farklı varyasyonlarla oynadı

EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı, Antalya’da Azerbaycan’ı 2-1 mağlup etti. Teknik Direktör Şenol Güneş, genelde genç, yedek ve az milli olan isimlere forma verdi. Azeriler 28. dakikada Makhmudov ile öne geçti. Orkun’un kullandığı frikikte Halil Dervişoğlu 34. dakikada kafayla golü attı ve milli formayla siftah yaptı. 44. dakikada kullanılan kornerde Merih’in vuruşu kaleciden sekti. Kaan tamamladı ve skor belirlendi. Ay-Yıldızlılar, bir sonraki hazırlık maçında 31 Mayıs’ta Gine ile karşılaşacak.

Tarihi istatistik

Azerbaycan galibiyetiyle A Milli Futbol Takımı’nın istatistikleri değişti. Bu karşılaşmaya kadar galibiyet-mağlubiyet sayısı eşit olan Ay-Yıldızlı takımımız, galibiyetlerde 225-224 öne geçti.

Şenol Güneş, Azerbaycan maçı sonrası skoru değil, galibiyeti işaret etti:

Hatırası daha büyük

A Milli Takım Teknik Direktörü “225. galibiyeti hayırl olsun. Hazırlık maçı da olsa dost kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’a karşı aldık.  Eksiklerimiz ve hatalarımız var, doğrularımız da var” dedi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Azerbaycan maçından sonra yaptığı açıklamada, “225. galibiyet çok olumlu oldu. Kazanmak önemli. Hem kazanmak güzel hem de galibiyet sayısının fazla olması güzel” dedi. Kampta daha fazla zaman geçiren oyuncuları oynatmaya çalıştığını belirten Güneş, “Hem az oynayan hem de ilk defa çağırdığımız arkadaşları görmek istedik. Oyun sistemi olarak da kısmen değişiklik yaptık. Bu hazırlık maçının amacı zaten buydu. Eksiklerimiz ve hatalarımız var, doğrularımız da var. Genel değerlendirme olarak bakarsak olumlu buluyorum” dedi.



ASIL KAMP HAZİRAN’DA

Güneş “Yarı tatil, yarı kamp dönemi geçiriyoruz. Bulunduğumuz koşullar motivasyonu, bu tip rakiplere karşı hazır olmayı engelliyor. İtalya, Galler ve İsviçre maçları daha zorlu olacak. Daha zamanımız var. Asıl kamp dönemi kadronun açıklandığı 1 Haziran’dan sonra Almanya’da başlayacak. Türkiye’nin 225. galibiyeti hayırlı olsun. Letonya maçında kaçırmıştık. Hazırlık maçı da olsa dost kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’a karşı aldık. Hatırası daha büyük olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan sevinecek

Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı Rövneg Abdullayev “Türkiye’ye başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Roma’dan Bakü’ye galip gelecekler. Azerbaycan’da biz taraftarlarla Türkiye’nin zaferlerini seyredeceğiz. Zaferler diliyorum. İnanıyorum ki Bakü stadında Türkiye şanslı bir çıkış yakalayacak ve biz Azerbaycanlı taraftarları sevindirecek” ifadelerini kullandı.

 

Bu Yazıya Tepki Ver