Sony sessizliğini bozdu. Türkiye’den çekiliyor mu?

sony-turkiye-pazarindan-cekiliyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü teknoloji firması Sony’nin yaşanan ekonomik kriz nedeniyle televizyon ve kulaklık gibi ürün gruplarını satmayacağı ve Türkiye’deki ofisini kapatma kararı aldığı iddiası özellikle sosyal medyada büyük ses getirdi. Şirketten iddialara ilişkin yapılan açıklamada, “TV ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bazı teknoloji firmalarının zarar ettikleri ve pazardan çekilecekleri yönünde iddialar ortaya atılırken, bu iddialardan nasibini alan son firma ise Sony oldu.

TEDARİK KAYNAKLI SORUN İDDİASI

Birçok ürün grubu bulunan teknoloji devi Sony’nin tedarik kaynaklı sorunlardan dolayı televizyon ve kulaklık gibi ürünlerde Türkiye pazarından çekileceği ve Türkiye ofisini kapatma kararı aldığı öne sürüldü.

SONY’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sony ise Türkiye’den çekileceği iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye’den %100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. TV ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir.”

Bu Yazıya Tepki Ver