Soykırım müzesine 5 milyon dolar

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın soykırım müzesi kurulması için 5 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Türkiye tüm dünyada ‘sözde’ Ermeni soykırımı nedeniyle sıkıntı çekerken önemli bir adım atılıyor. Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Soykırım Müzesi’ kurulması planlanıyor. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel ile ER-VAK Kültür Sanat Tarih Komisyonu ve Danışma Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ermenilerin soykırım iddialarının içi boş bir yalan olduğunu savunan Sekmen, Ermeni soykırımı yerine daha çok Ermeni mezaliminin yaşandığına işaret etti.

YENİ BİNA ÖNERİSİ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın, Erzurum’da Soykırım Müzesi kurulması için 5 milyon dolar bağışta bulunacağını ifade eden Mehmet Sekmen, “Erzurum’da 4 bin metrekarelik bir alan üzerine müze ve kütüphane kuracağız. Bu nedenle ya tarihi bir yapıyı müzeye çevireceğiz, ya da yeni bir bina yaptıracağız. Amacımız 1918 öncesi yaşanan mezalimi dünyaya en iyi ve doğru biçimde anlatmak” dedi. Toplantıya katılan bilim adamları, tarihi binalara eklenti ve bölme yapmanın mümkün olmadığını, bu nedenle daha çok yeni bina üzerinde durulması gerektiğini söylediler.

Kürkçüoğlu’ndan 7 bin kitap

Müzede Ermeni mezaliminin yaşandığı yerleşim birimleri için birer oda ayrılmasını, toplu mezarlardan çıkarılan kişisel eşyalar ile kazı haberlerini içeren gazete, dergilerin de bulundurulması istendi. Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu bu yılın sonunda emekliye ayrılacağını ve Türk-Ermeni ilişkileri konusunda 7 bine yakın kitabı, Soykırım Müze ve Kütüphanesi’ne bağışlayacağını açıkladı.



Bu Yazıya Tepki Ver