Soylu: “100’e yakın patlama anında olabilecek olayı önledik”

soylu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yılbaşından bugüne kadar 100’e yakın, tarif olarak da şöyle söyleyeyim hazır, patlama anında olabilecek olayı engelledik” dedi.

Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 52. Olağan Genel Kurulu’na katılan Soylu, “FETÖ’nün POLSAN üzerindeki oyunlarını, yani orayı nasıl istismar ettiğini, içini nasıl boşaltmaya çalıştığını ve buradan kendine ait nasıl bir sonuç üretmeye çalıştığını da ihmal etmemek lazım. Polis sandığı, FETÖ’nün midesinden çekilip alınan ve mensubiyeti bulunan polis arkadaşlarımıza emanet edilen önemli bir kurumdur” ifadelerini kullandı.

Güvenlik kurumlarının artık kendi sürekliliğine dönük yapıları oluşturduklarını anlatan Soylu, gelecekte belki POLSAN ve benzeri kurumlar sayesinde güvenlik kurumlarının ekonomik olarak kendi kendine yeterlilik oranıyla ilgili bir iddia ortaya koymaya başlanabileceğini, bunu hedefler arasına katmak gerektiğini kaydetti. Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yılbaşından bugüne kadar 100’e yakın, tarif olarak da şöyle söyleyeyim hazır, patlama anında olabilecek olayı engelledik. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Türkiye’nin üzerine eğer fırsat verilirse hangi oyunların oynanabileceğini, Türkiye’yi istikrardan nasıl uzaklaştırmak isteyebileceklerini de biliyoruz. 7/24 çalışıyoruz ve buna fırsat vermeyiz. Polisimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz, istihbarat birimlerimiz hep birlikte güçlü bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu provokasyonları, Türkiye’nin huzurlu zeminini bozmaya yönelik ‘Acaba gerçekleştirebilir miyim?’ arayışlarına fırsat vermeyeceğimizi, başlarına ineceğimizi burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Bu Yazıya Tepki Ver