Soylu’ya o boşanma davasını soran Sedat Peker: “Evime çöktüler ama büyük turplar hala heybede…”

sedat peker zehra taşkesenlioğlu ünsal ban süleyman soylu

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, İstanbul Beykoz’daki mülkünün, “Milli Parklar ve Bahçeler”e devredilmesi üzerine “Deli Çavuş” twitter hesabından bir dizi paylaşım yaptı. Mülkünün durumunu paylaştıktan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Abdest ve Ayet-el Kürsi” açıklamalarını, Soylu’nun Ayet-el Kürsi’yi bilmediğini ima ederek geçen Peker, AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve kocası, eski üniversite rektörü Ünsal Ban’ın 70 Milyonluk boşanma davasına da Soylu’nun dahil olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesinde çıkan habere değinen Peker, Beykoz’daki mülkünün vergisinin 65 senedir düzenli olarak ödendiğini, evin, 25 senedir ailesine ait olduğunu ve halk arasında “belediye tapulu ev” olarak bilinen bir statüsünün olduğunu açıkladı.

Emlak Barışı yasası çıktıktan sonra yaptıkları başvurunun kabul edilmesine rağmen daha sonra açıklamalarından dolayı kapsam dışı bırakıldığını belirten Peker, “Son günlerin moda tabiriyle eve çöktüler” dedi.

“BENİ TAHRİK EDİP SEÇİMDEN ÖNCE ELİMDEKİ CEPHANEYİ KULLANMAMI İSTİYORLAR”

Yapılanların kendisini kışkırtarak, yapacağı açıklamaları öne çekmeyi amaçladığını yazan Peker, büyük paylaşımları hemen yapmayacağını ancak yine de ani taarruzlara karşı ayırdığı stoklarını kullanacağını açıkladı ve “Beni tahrik edip seçimden önce elimdeki cephaneyi kullanmamı istiyorlar. Ancak ben saf değilim. Fakat tez canlı da bir insanım. Bu yüzden elimdeki cephaneyi böldüm. Seçime 2 ay kala paylaşacaklarım ayrı. Seçim ikinci tura kalırsa paylaşacaklarım ayrı. Seçimden sonra paylaşacaklarım ise apayrı. Fakat benim canımı bu şekilde yakacaklarını bildiğim için de ani tearuzlar için ayırdıklarım da farklı farklı. Heybenin içindeki büyük turpları ise seçim öncesi şenlikte kullanacam.” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU’YA: “KAMERANIN ÖNÜNE GEÇİP PROMPTERSIZ AYET-EL KÜRSİ OKUSANA !”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Şirin Payzın ile tartışmasına değinen Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni mezun jandarma subaylardan görevlerine başlamadan önce abdest almalarını ve Ayet-el Kürsi okuyarak göreve çıkma sözleriyle de dalga geçti. “süleyman sen gerçekten efsanesin. Yemin ediyorum sen efsanesin. Harbiden büyük dümencisin. … senin dinle imanla bir işin yok ki. Seni bilmeyen de Ortaköy’ün camii imamı zannedecek. Abdest almadan, Ayet-el Kürsi okumadan göreve çıkmayın demişsin. … süleyman Ayet-el Kürsi’yi kameranın önüne geçip bir okusana. Ancak karşında prompter olmayacak. Eğer okursan çok mahcup olacam hatta utanacam” yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Şirin Payzın’a yönelik olarak “1 hafta içinde ailem hakkında bildiğiniz her şeyi yayınlayın” sözleri üzerine Soylu’nun babası ile dostluğunu hatırlatan Peker, Soylu’nun babasının aracı olduğu bir olay nedeniyle tefecilerden bir apartmanı nasıl aldığını, bunun karşılığında kendisine mercedes marka bir araba ve bir çanta para hediye edildiğini, Soylu’nun babasının da “Reis sen Karadeniz’lilerin gururunu kurtardın, bizim gururumuzu kurtardın” dediğini hatırlattı.

SOYLU’YA GÜNDEMDEKİ 70 MİLYONLUK BOŞANMA DAVASIYLA İLGİLİ 2 SORU 

SPK başkanı Fuat Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve kocası, eski üniversite rektörü Ünsal Ban’ın SPK ile ilgili yolsuzluk dosyalarını yayınlayacağını açıkladığını belirten Peker, “Detaylarını seçim öncesi açıklayacağım bazı gelişmeler üzerine aniden boşanma davası açıldı” dedikten sonra Soylu’ya 2 soru yöneltti. “Zehra Taşkesenlioğlu mahkemeye boşanma dilekçesi verince bu dilekçeyi ilk olarak neden sana yolladı?” diye soran Peker, ikinci sorusunda “Ünsal Ban’ı bir arkadaşı vasıtasıyla kibar yollu olarak neden tehdit ettirdin?” sorusunu Soylu’ya yöneltti.