Soyunma odasına ve otobüse alınmadı

marcao-kerem-galatasaray-kavga
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2-0 kazanılan Giresunspor karşılaşmasında takım arkadaşı Kerem’e kafa atıp, yumruklayan Marcao, 90 dakikanın bitiminde soyunma odasından çıkartıldı. Brezilyalı futbolcu, takım otobüsüne de alınmadı. Başkan Elmas ile Teknik Direktör Terim, 20 dakikalık mini toplantı ile durumu değerlendirdi

Sezonun ilk haftasında futbolu unutturan, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı saldırının yankıları sürüyor. Giresunspor deplasmanında yaşanan olayın ardından 63. dakikada kırmızı kartla oyun dışına alınan Brezilyalı futbolcuya takım arkadaşları da tepki gösterdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, diğer futbolcuların durumdan rahatsız olmalarından kaynaklı gerginliğin devam etmemesi adına Giresunspor maçı sonrasında Marcao’yu soyunma odasına almadı.

MARCAO ANTRENMANA ÇIKMADI

Brezilyalı savunmacı, 3 kulüp yetkilisiyle birlikte takımdan önce havalimanına ulaştırıldı. 25 yaşındaki oyuncu, ayrı gittiği için dolayısıyla takım otobüsünde yer almadı. Uçakta ise kafileden ayrı oturdu. Marcao ayrıca antrenmana da katılmadı. Bu arada Başkan Burak Elmas, Giresunspor mücadelesinin ardından soyunma odasında Fatih Terim ile 20 dakikalık mini bir toplantı gerçekleştirdi, durum değerlendirmesi yapıldı. Marcao’ya verilecek ceza, Yönetim toplantısında belli olacak.

EN AZ BEŞ MAÇ CEZA GELECEK

Takım arkadaşına saldırıp kırmızı kart gören Marcao’nun PFDK’dan alacağı ceza da merak konusu oldu. Marcao’nun “Saldırı” başlıklı Madde 44’ten disipline sevk edilmesi bekleniyor. 44. madde, “Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası verilir” hükmünü içeriyor.



KEREM GOLÜ ATAMAYINCA PATLAK VERDİ

Gİresun’da yaşanan olayın nedeni ortaya çıktı. Kerem Aktürkoğlu müsait pozisyonda golü atamayınca Marcao, kızgın bir şekilde söylenmeye başladı. Brezilyalı futbolcunun sözlerini duyan Kerem, kendisine eliyle ‘sus’ işareti yaptı. Marcao, bu tepki sonrası birden rakip yarı sahadaki Kerem’e doğru koştu ve kafa attı. Kerem, daha sonra kendisine iten Marcao karşısında savunma pozisyonu alınca, Brezilyalı futbolcu bu kez yumrukla omzuna vurdu.

DEĞİŞİKLİK GECİKİNCE KAVGA YAŞANDI

Kavganın önüne geçilebilmesi şansının saniyelerle kaçtığı ortaya çıktı. Olaydan hemen önce, Galatasaray’da oyuncu değişikliği yapılacaktı. Kerem, Feghouli ve Taylan’ın yerine Alpaslan, Babel ve Emre Kılınç oyuna girmek için kenara geldi. Ancak hakemler tarafından oyuncular kenarda bekletilirken, Marcao-Kerem olayı patlak verdi. Değişikliller biraz hızlı yapılabilseydi, olay yaşanmadan Kerem dışarı alınacaktı.

GALATASARAY’DA ÇILGINLIK!

Cim-Bom’da yaşanan kavga dünya basınında da geniş yer buldu.

İşte tepkiler:

La Gazzetta: Galatasaray’da çılgınlık! Marcao takım arkadaşına saldırdı.
Daily Star: Galatasaraylı savunma oyuncusu Marcao, ağızları açık bırakan olayda takım arkadaşına önce kafa sonra yumruk attı ve oyundan atıldı.
101 Great Goals: Türkiye’de alışılmadık sahneler… Galatasaraylı oyuncu takım arkadaşına kafa ve yumruk attığı için oyundan atıldı.
Australian News Review: Türkiye’deki futbol taraftarları eşine ender rastlanacak bir olaya şahit oldu. Galatasaraylı Marcao kendi takım arkadaşına saldırınca kırmızı gördü.

Bu Yazıya Tepki Ver