Sözleşme imzalanmadan piste girdiler, imza kurumadan yıkıma geçtiler

atatürk havalimanı yıkım sözleşme
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk Havalimanı’nın yıkılmasına tepkiler sürerken, havalimanın yıkım ihalesini alan Yapı & Yapı Şirketi’nin, sözleşmeyi imzalar imzalamaz yıkım işine giriştiği, iş makinelerinin ise sözleşme imzalanmadan önce piste girdiği anlaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımla ilgili çarpıcı bir belge açıkladı.

Yapı & Yapı Şirketi’nin 29 Nisan’da katıldığı ihalenin sözleşmesinin imzalanma tarihinin 16 Mayıs 2022 olduğu ortaya çıktı. Bu tarih aynı zamanda, firmanın Atatürk Havalimanı’na yıkım için araçlarını da gönderdiği tarih. Şirket ihale sözleşmesini imzalamış olsa da “Yıkımın herhangi bir resmî evraka dayanmadan başladığı ortaya çıktığından”, “Resmî yazı gelene kadar” yıkım faaliyetine ara vermişti.

thumbnail
İlgili Haber
İYİ Partili Ali Kıdık: “Atatürk Havalimanı’ndaki yıkım faaliyetlerine ara verildi”

SÖZLEŞME İMZALAMADAN İŞE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan Yapı ve Yapı  firmasının projeyle ilgili ihale sözleşmesini 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü imzaladığını belgesiyle açıkladı. İmamoğlu, müteahhide ait iş makinelerinin ise günler öncesinden pistlere girdiğine dikkat çekti. Yapı ve Yapı firmasına ait iş makineleri ve kamyonlar 14 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havalimanı apronuna girmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Başkan Ekrem İmamoğlu, müteahhit firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.



KILIÇDAROĞLU, “SANA ÖZEL İLGİ GÖSTERECEĞİZ” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz” diyerek seslendiği Atatürk Havalimanı’nın yıkım ihalesini alan Yapı & Yapı Şirketi, büyük ölçekli projeleri alan şirketlerin başında geliyor. Firmanın devletten aldığı ihaleler içinde; Asya yakası 6. Kısım mikro tünel inşaatı, Antalya Hipodromu, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi, İstanbul Finans Merkezi SPK Binası, Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Yerleşkesi, Maltepe Sahili Spor Ve Rekreasyon Alanları gibi büyük çaplı ihaleler yer alıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver