Stefan Kuntz: “Türk Mili Takımı’nın gerçeği bu. Kalite anlamındaki durumu bu !”

Stefan Kuntz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup son maçında deplasmanda Faroe Adaları’na 2-1 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Stefan Kuntz, maçın ardından yenilgiyi yorumlarken “Bugünün koşulu itibarıyla maalesef Türkiye’nin gerçeği bu. Türk Mili Takımı’nın gerçeği bu. Kalite anlamındaki durumu bu.” dedi. Öte yandan Kuntz, asla istifayı düşünmediğini kaydetti.

“Hoca değiştirseniz dahi bu bir sonuç getirmeyecektir”

Salih Uçan’ın kadroya alınmaması yönündeki eleştirilere de değinen Stefan Kuntz, şunları söyledi:

“Ben geçmişte Beşiktaş’ta da oynadım. Oyuncu kararlarımı verirken düşünüyoruz. Trabzon’dan Eren’i alırken Avrupa maçlarına çıkmış olmasını, Ferdi’nin başka bölgelerde oynama şansı var. İsmail’i milli takıma kazandırmak için görüşmelerimizi yaptık. Her zaman bu tartışmaların yapılması mümkündür. Burada ben karar verici olan kişiyim, herkes fikrini söyleyebilir ama komplo teorisi yapan insanlarla problemimiz. Kimsenin benim kararlarım üzerinde tesiri yok, özellikle TFF’de. Çok çalışmamız gerektiğini söyleyebilirim, ben Türkiye’yi seviyorum, beni bu şekilde değerlendirin, çalışıyor mu? İşlerini düzgün yapıyor mu konularında değerlendirin. Hoca değiştirebilirsiniz, hoca değiştirseniz dahi bu bir sonuç getirmeyecektir.

“Gelecekte kutlama yapacağımız çok günler olacak”

“Ferdi’yi ve Salih Özcan’ı Türk Milli Takımı’na kazandırdık. Çaba sarf ettik.” sözlerini kullanan Kuntz, şöyle devam etti:



“Türk Milli Takımı’nı umursayarak bunları yapıyorum. Sadece bu yapılanlara iş gözüyle bakan birisi bu kadar fazla bu konularla ilgilenmezdi. Alanında uzman arkadaşları milli takım ekibine kattık. Yanlarında Türk isimlerin bulunmasını istedik. Ülkeyi, Türkiye’yi sevmesem, bir yerlere taşımak niyetinde olmasam bu konu üzerinde bu kadar titizlenmezdim. Yaşadığımız durum acıtıyor ama en büyük motivasyonum buradan tekrar yükselerek çıkmak. Yüzde yüz emin olduğum bir şey var. Gelecekte kutlama yapacağımız çok günler olacak. Bütün TFF yönetimi de benimle konuştu ve arkamda olduklarını söyledi. Bu da beni güçlü kılıyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver