Suçladığı Trump’ın izinden gidiyor

trump
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selefinin göçmenlik politikalarını ‘insanlık dışı’ bulan, Kovid-19 açıklamalarını eleştiren ABD Başkanı Joe Biden, farklı bir tutum sergileyemedi.

Üstelik, ‘Cemal Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisi’ Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman da yaptırım listesine alınmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump ile sert tartışmalara girdiği konularda hemen hemen aynı yolda ilerliyor… Biden, başta Kovid-19’un laboratuvardan çıkmış olabileceği teorisi ve Meksika sınırındaki göçmenlik krizi olmak üzere birçok konuda Trump’tan farklı bir tutum sergileyemedi. 20 Ocak’ta koltuğa oturan Biden’ın yardımcısı Kamala Harris, Guatemala ve Meksika ziyaretleri sırasında Orta Amerikalı göçmenlere, “Şu anda ABD’ye gelmeyin, yoksa geri çevrileceksiniz” şeklinde seslendi. Trump yönetiminde uygulanan göçmenlik politikalarını “insanlık dışı” olarak nitelendiren Biden, bu konuda farklı bir tutum sergileyeceklerini dillendirmişti. Ancak mart-nisan aylarında Meksika sınırına son 20 yılın en yüksek göçmen akını yaşanınca Biden Kovid-19’u bahane ederek o insanların ülkeye alınmayacağını söyledi.

Kovid-19’un “Çin’deki bir laboratuvardan çıkmış olabileceği” teorisi nedeniyle Trump’a sert eleştiriler yönelten Biden, bu konuda da geri adım attı. ABD istihbarat raporuna göre, salgın yayılmadan kısa süre önce Vuhan Laboratuvarı’nda çalışan 3 araştırmacının benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğunu iddia edildi. Biden da söz konusu senaryo üzerinde durulduğunu doğruladığı gibi sonrasında yazılı açıklama ile mart ayında istihbarattan Kovid-19’un kökenini araştırmalarını istediğini ve raporu ay başında eline aldığını bildirdi.

Biden ve Demokratlar, Trump’ı 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki tutumu nedeniyle de eleştirmişti. Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yakın ilişkileri olması ve yaptırım uygulamaması nedeniyle hedef tahtasına konulmuştu. ABD istihbarat raporunda Muhammed bin Selman’ın cinayetin emrini veren isim olduğu belirtilmesine rağmen açıklanan 70 kişilik yaptırım listesinde Muhammed bin Selman yer almadı.



Bu Yazıya Tepki Ver