Süleyman Soylu bu kez net ! Sığınmacılar için Bahçeli’nin sözlerini kullandı

süleyman soylu suriyeliler bayram ziyareti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ve neyi ifade ettiğinin tam olarak anlaşılamadığı “Kısıt” açıklamasından sonra daha net ifadeler kullandı. Soylu, net bir şekilde Ramazan Bayramı’nda Suriye’ye giden mültecilere dönüş izni verilmeyeceğini söyledi. Devlet Bahçeli’nin, “Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yok” açıklamasına benzer bir ifade kullanan Soylu, “Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Soylu’dan garip açıklama: Suriyeli sığınmacılara bayram ziyareti kısıtlanacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili bilgi verdi. NTV’ye konuşan Soylu, şunları söyledi:

– Son bir kaç gündür önce Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse ardından İstanbul’da TÜGVA binasına yönelik bombalı saldırılar yaşandı. İlk bulgulara göre bu saldırılar PKK’yı mı işaret ediyor? Bu saldırılarla ilgili soruşturmada gelinen son aşama nedir?

GÜVENLİ BÖLGEDE KALABİLİRLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yok” açıklamasını değerlendiren Soylu, şunları söyledi:

– Yaklaşık dört bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60’ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler.



113.654 SURİYELİ OY KULLANACAK

– 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 Suriye uyruklu, Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296’sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye’de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ”900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı” diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654.

GİDENLER KALACAKSA NEDEN KISITLAMA VAR? BİLGİLENDİRİN, KAPILARI AÇIN, BIRAKIN GİTSİNLER

“Hükümet, Ramazan Bayramı’nda Suriye’ye gidecek sığınmacıların geri dönüşünü engelleme kararı aldıysa, geri dönmemek üzere gidecek sığınmacıları neden engelliyor?” sorusu ise bu açıklamalardan sonra akıllarda kaldı.

Bu Yazıya Tepki Ver