Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımızın talimatı” diyerek duyurdu: “Korucular uzman çavuş oluyor”

köy korucusu korucular
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl’de güvenlik korucuları ile bir araya geldiği iftar programında “365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır” dedi.

Bingöl’de düzenlenen iftar programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Şehit Aileleri ve Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ile güvenlik korucuları katıldı.

 “5 bin korucu uzman çavuşluğa geçmiş olacak”

Bakan Soylu,  burada yaptığı konuşmada korucuların statüsünde köklü değişiklik yapılacağını söyledi.  Soylu şöyle “Siz bugün buradasınız hepiniz dik, hepiniz cesaretli, kuvvetli ve kudretli siz buradasınız. Bu topraklara eziyet verenler, çocuklarımızın geleceğini ellerinden almaya çalışanlar, esnafı haraca bağlayanlar, akşam saat 16.00’dan sonra dışarıya çıkılacak mı, çıkılmayacak mı? Endişe içerisinde endişeye sevk edenler, onlar neredeler? Siz sadece bir terör örgütüne karşı bir mücadeleyi ortaya koymadınız; Amerika onlarla beraber, Avrupa onlarla beraber, binlerce TIR malzemeyle, binlerce TIR lojistikle beraber onları ayakta tutmaya çalışan, paralarıyla ayakta tutmaya çalışan batıya meydan okudunuz. Burası bizim toprağımızdır dediniz. 365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak ve bu dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver