Süleyman Soylu: “Suriyeliler giderse önce iş dünyası isyan eder”

süleyman soylu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ve özellikle sığınmacılar sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, İstanbul’da toplam 500 bin, Türkiye genelinde ise toplam 3 milyon 762 bin 386 Suriyelinin olduğunu duyurdu, Suriyeliler gittiğinde özellikle iş dünyasının “isyan edeceğini” açıkladı. Soylu, 2015 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken, iş insanlarının kendisine gelip, Suriyelilerin de çalışmasının sağlanacağı bir düzenleme istendiğini açıkladı. Soylu, gündemdeki “Sessiz istila” filmi için ise “edepsizlik” dedi, hedeflerden birisinin orta doğudan gelecek “Arap turizmi” olduğunu vurguladı.

thumbnail
İlgili Haber
Ümit Özdağ’dan “Soros taktiği uyguluyor” diyen Süleyman Soylu’ya cevap

Dünya tarihinin güçlü göçmenlerden birisini hepimiz yaşıyoruz. Hakikaten bu tarihe geçiyor. Burada Türkiye’ye karşı kimlerin davrandığını konuşacağız. Bugün tükürdüklerini yalayanları, provokasyonları hepsini konuşacağız. Afganistan’daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye’deki savaşı biz mi başlattık? Irak’a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı?



Peki Yemen, Lübnan ya Orta Asya. Eğer iç savaş varsa eğer yoksulluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar? İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz. Çekilmişsiniz yetmemiş afyon tarlaları kurarak bunu dünyada satışa sunuyorsunuz. Bunu biz yapmadık papyon takan Batılılar yaptı. Bugün bu operasyonların içinde de onlar var.

“BÜYÜKELÇİLER ÜZERİNDEN OPERASYON YAPANLAR VAR”

Bir taraftan aman aman sakın göndermeyin diyeceksiniz el altından Büyükelçi üzerinden operasyon yapanlar var. Dışarıdan ve içeriden saldırı var. Bunun sebepleri var. 2023 yılında seçim var. 2019 yılında bu durumu kullanan siyasi partiler bazı belediyeleri kazandı. Göçmenler konusunda ne yaptılar? Şimdi unuttular.

2023 seçimleri geldi. AK Parti ve Cumhur İttifakı zora düşürecek şeyler söyleyerek bir pozitif katkı kullanmadan ‘Göndereceğiz’ diye söylemlerde bulunuyor. Hadi Halep’e gönderde göreyim. Herkes canından korkuyor. Orada büyük bir demokratik kıyım var. Bunu kimse görmüyor.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖÇMEN TEPKİSİ

Rejim İdlib’i bombalamadı. Bizim evlatlarımız orada şehit olmuyor mu? Biz neredeyiz? İnsanlar neden çadırda dursun neden gıda paketlerine ihtiyaç duysun? Vallahi giydiklerime üzülüyorum.

Oturduğumuz masada yetim çocukları var. Elimizi tutup bırakmıyor. Çadırda yaşıyorlar. Kılıçdaroğlu bilmez Atme Kampı’nı. 1 milyon 700 bin insan oralarda yaşıyor. Bizim orada onları tutmak için nasıl çabaladığımızı biliyorlar mı?

KİM, NEYİN İSTİLASINI YAPACAK?

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK’ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz.

HEDEF ORTADOĞU’DAN GELECEK OLAN TURİSTLERMİŞ

İkinci sebep Türkiye’nin ihracatı arttı. 300 milyar seviyesine Türkiye’nin geleceğinin göstergesi. Bu üretim ile oluyor. Üretim ekonomisi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Üçüncüsü ise ortadoğu Arap turizmi. Bakın geçen yıl 4 milyon civarında orta doğu coğrafyasından insan geldi. Türkiye içerisinde etrafındaki gelebilecek olan misafirlere algı oluşturup, turizmin önünü kesmek isteyenlere fırsat tanıyacak bir anlayışı serbest bırakmamızı istiyorlar.

KILIÇDAROĞLU’SUZ AÇIKLAMA OLMAZ: KILIÇDAROĞLU AFRİN’DEN ÇIKMAMIZI İSTİYOR

Dördüncüsü ise güvenli bölgeler. Zeytin Dalı Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı. Bizim bu üç bölgede harekat noktamız var. 8 bin km alanda güvenli alan oluşturmuşluğumuz söz konusu. İsterseniz biz Afrin’den çıkalım. Bizim oradan çıkmamızı Kılıçdaroğlu istiyor. Adıyaman, Kilis, Gaziantep’tekilere sesleniyorum. Bu bölgede 1 terörist kaldı. Onu da bulacağız.

Afrin’den çıkalım ertesi gün Hatay’dan Adıyaman’a kadar en az 100’ün üzerinde terörist sızar. Türkiye tarihi bir politika işliyor. Hem terör koridorunu kapatıyor hem de Türkiye’nin içerisini koruyor. Üçüncüsünü ise aklı yetmeyenlere söylüyorum. Türkiye kaçak göçmenlere orada güvenli bölgelere olarak yapılıyor. Bir adım ile üç politika yapılıyor. Bir ülkenin kendi insanı bu kadar kötü sözler söyler mi ya?

ÜMİT ÖZDAĞ’A MESAJ: HER PARTİDEN KOVULAN İSİM

Biz Türk düşmanlığı yapıyormuşuz. Bunu kim söylüyor? Bunu her partiden kovulan isim söylüyor. Avrupa’da yükselen aşırı sağcı söylemleri burada yapmaya çalışıyor. Burası Müslüman bir ülke. Bizim inancımız ve geleneğimizde bu yok. Bizim İskandinav ülkesi olduğumuzu düşünenlere söylüyorum. İstanbul’daki ve diğer illerde çıkan yalan videolar ve bot hesapların asıl amaçlarını, organizasyonu anlatıyorum.

SINIRDA 8 MİLYON İNSAN YAŞIYOR

Türkiye sınırında 6 milyon işiyor. 2 milyon insan da İran sınırında yaşıyor. Toplam 8 milyon insan yaşıyor. Rejim burayı bombalasa nereye gidecekler? Bu insanlar buraya çiftetelli oynamaya gelmedi. Biz bunlarla 100 yıl önce aynı milletin insanıydık. Allah aşkına yapmayın ya. Van sınırında 2 yaşında çocuklar çıkarıyoruz.

İstanbul’da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigortada yapma. Sonra ‘Bu Suriyeliler’ ne olacak de. Önce iş insanları isyan edecek. Ben Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi.

TÜRKİYE VE İSTANBUL’DAKİ GÖÇMEN SAYISI

İstanbul’da toplam şuan 500 bin kayıtlı Suriyeli var. Diğer rakam ise ikametli ve yabancılar. İstanbul’da yaşayan sadece Suriyeli değil farklı statülerde olanlar da var. Bütün dertleri Cumhur İttifakı’na zarar vermek. Türkiye’de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. Geçici koruma statüsünde.

İkamet izni ile kalan yabancı ise 1 milyon 417 bin. Artı uluslararası koruma. Yani Türkiye’ye gelip kendini atmış. Hangi bölgelerden bu savaş bölgelerden. Bu da 320 bindir. Bunun aşağı yukarı 4 milyon 100 bini mülteci diyebileceğimiz statüde. 1 milyon 417 bin ise ikametli yabancı var.

Türkiye’de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli ol duğu iddiaları kesinlikle doğru değil. 120 bin Suriyeli pasifte. Bunu da bu rakamlara yansıtmadık. Son 5 yılda 323 bin kişiyi kendi ülkelerine gönderdik. Gönüllü 500 bin, 641 bin kişi de denizlerden Avrupa’ya geçti. Toplam 5 yılda gidenlerin sayısı 1,5 milyon kişiyi geçti.

‘SESSİZ İSTİLA BİR EDEPSİZLİKTİR’

Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Bot hesaplar ile kamuoyu oluşturmaya çalışılıyor.

‘ÜMİT ÖZDAĞ’IN YAPTIĞI SOROS TAKTİĞİDİR’

Ümit Özdağ bu filmi nasıl finanse etmiş. Bu Soros taktiğidir. Bu vatandaşımızı korkutmaya yönelik bir süreci tetiklemeye çalıştılar. Bunların insanlık ile alakası yok. Bunlar için İslam’ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye’de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız. Lübnan’da çekilen görüntüler Türkiye’de çekilmiş gibi gösterildi.

İSTANBUL’A SIĞINMACI ALMIYORUZ

İstanbul’a sığınmacı almıyoruz. Kesinlikle almıyoruz. İstanbul’a geçici koruma statüsünde kimseyi almıyoruz. Kapattık. Esenyurt’u, Fatih’i kapattık. Biz 800 mahalle kapattık Türkiye’de. Kota koyduk. İkamete de kapattık, öğrenci, çalışan ikametine de kapattık. Adam İrlandalı ise de Almansa da kapattık. İstanbul’da 80 binin üzerinde 2019’dan itiabren, Fatih özelinde Fatih’te yabancı miktarı düşmeye başladı, Esenyurt’ta da düşmeye başladı. İstanbul’u yabancıya kapatabilir miyiz? Eğer İstanbul’da yabancı mühendis, öğretmen çalışmasını istemiyorlarsa… Sığınmacıya İstanbul’u kapattık. İlçeler ve mahallelerde de hem ikameti kapattık. Biz bu politikadan sonuç alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Geri gönderiyoruz. Gönüllü geri dönüyor, deport ediyoruz. Şu ana kadar 2 milyon 600 bin insanın girişini engellemişiz. Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin 14. katında oturmakla, tiyatro oynamakla olmuyor, sosyal medya fenomenleri ile bu işler olmuyor.

2017’DEN İTİBAREN TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ SAYISI ARTMIYOR

Kaçak yollarla girmeye çalışır, siz engellersiniz. Sadece bir sınır yok, burada TSK sınır güvenliğini sağlar. Arkasında özel ahrekat ve jandarma birliklerimiz var. Yetmedi, Van Gölü’ne sahil güvenliği getirdik. 2017’den itibaren Türkiye’deki Suriyeli sayısı artmıyor. Düzensiz göçmenleri yakalayıp geri gönderiyoruz. Ama öyle bir dedikodu ki her gün 100 bin Suriyeli geliyor. Nedeni nasıl bir yabancı düşmanlığı oluştururuz.

ÜMİT ÖZDAĞ’A HAKARET

Bu adamı adam yerine koymam, bu hayvandan aşağı bir adamdır. Soros çocuğudur, operasyon çocucuğudur. İtibarımızı onun itibarı ile bir araya getirir miyiz ya? Haysiyetsiz adam.

Bu Yazıya Tepki Ver