Süper Lig’de şampiyonluk düğümü bugün çözülecek

süper lig
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de heyecanın en yüksek seviyede yaşandığı, şampiyonluğun düğümlendiği son hafta maçları bugün oynanacak. 42 haftalık serüvenin sonunda şampiyon Beşiktaş veya Galatasaray mı, yoksa 2 puan gerideki Fenerbahçe mi belli olacak. Lider Beşiktaş, Göztepe’ye konuk olacak. Takipçisi Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Fenerbahçe, maçını kazanıp ezeli rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek.

Lider Beşiktaş bir adım önde. Siyah-beyazlılar, Galatasaray’a karşı gol averajı avantajını korumak zorunda. Galatasaray, kazanırken Beşiktaş’ı geçecek minimum 3 gol farkını yakalamalı. İki takım da berabere kalırsa Beşiktaş şampiyon olacak. Kaybeden diğerinin de yenilmesini bekleyecek.

kili averajı eşit olan takımlardan Beşiktaş, Galatasaray’dan genel averajda iki gol önde. Galatasaray, Beşiktaş’ın maçını tek farkla kazanması halinde şampiyonluk için en az 4 fark atmak zorunda.

Üç takımın 82 puanda eşitlenme ihtimali bulunuyor. Bu durumda üçlü averaja bakılacak. Sıralama ise Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe şeklinde oluşacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluk için tek ihtimali var: Kendi maçını kazanıp iki rakibinin yenilgisini beklemek.

Bu Yazıya Tepki Ver