Suriye’den diyalog şartı: “Türkiye terörist çeteleri finanse ederek, eğiterek Suriye topraklarını işgal ettiğini kabul etmeli”

beşar-esad
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’dan Şam’la normalleşme için adımlar atılabileceğine dair mesajlar gelirken Suriye Parlamentosu milletvekili ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Pierre Marjane, “Türkiye ile bir diyalog zemini oluşabilir ancak öncelikle Türkiye terörist çeteleri finanse ederek, eğiterek Suriye topraklarını işgal ettiğini kabul etmeli” dedi.

Kısa Dalga’dan Hediye Levent’e konuşan Marjane, “Türkiye’nin ayrıca Suriye topraklarından çekilmeye hazır olduğunu göstermesi gerektiğini” ifade etti.

Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine düzenlediği ‘Pençe-Kılıç’ hava harekatına da değinen Marjane, “Türkiye’nin son hava saldırısı Kürt ayrılıkçı milislere bir mesajdı ama aynı zamanda şehitler arasında Suriyeli siviller ve askerler var” dedi.

Merjane, “İki ülke istihbaratları arasındaki temas arabulucu olmadan gerçekleşiyor. Bu sebeple ikinci aşamaya yani diplomatik diyaloğa geçmek mümkün ki, buna Adana Anlaşması ve Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilme konusunda istekliliği temel olabilir” dedi.

Arap Ayaklanması’ başlamadan önce Türkiye ve Suriye arasında terörist yapılara yönelik ortak mücadeleyi öngören ve her iki devletin de haklarını korumayı hedefleyen Adana Anlaşması yapılmıştı.



Bu Yazıya Tepki Ver