ABD ve Ukrayna, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek amacıyla Suudi Arabistan’da görüşmelere başladı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ABD heyetiyle Riyad’da görüşmelere başladıklarını açıkladı.
Umerov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin talimatlarını yerine getirdiklerini belirterek, “Enerji tesisleri ve kritik altyapının korunmasına yönelik öneriler masamızda. Bugün karmaşık teknik konular üzerinde çalışıyoruz. Heyetimizde enerji uzmanlarıyla birlikte deniz ve hava unsurlarından askeri temsilciler de bulunmakta” dedi.
ABD ve Ukrayna heyetleri en son 11 Mart’ta Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplanmış, görüşme 9 saat sürmüştü. ABD heyeti ise yarın Rusya heyetiyle bir araya gelecek.