Taha Akyol: “Cumhurbaşkanı’nın o sözlerine makamın resmi internet sitesinde yer verilmedi”

recep tayyip erdoğan büyük çamlıva
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar yazarı Taha Akyol, 2017’de çıkan şarkısı nedeniyle eleştirilen hedefi olan Sezen Aksu’ya yönelik “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Akyol, Erdoğan’ın sözlerinin Aksu’yu değil, kendisini yıprattığını söyledi.

Akyol, Erdoğan, AK Partiyi iktidara getiren, yüzde 50 oy almasını sağlayan reformist ve kapsayıcı dili ve politikayı 2011 civarında terk etti. Öyle bir özgüvene kapıldı ki, had bildiren, azarlayan, aşağılayan bir söylem başladı. Son örnek dil koparmaktır”  ifadesini kullandı. 

Akyol, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’nın o sözlerine makamın resmi internet sitesinde de yer verilmedi. Cumhurbaşkanı’nın Meral Akşener hakkındaki yakışıksız sözleri de resmi Cumhurbaşkanlığı sitesinde makaslanmış, konuşmanın diğer kısımları yayınlanmıştı.

Ben bu ‘makaslama’yı takdirle karşılıyorum. Makama yakışmayacak sözleri, o makamın internet sitesine koymuyorlar. Ama iletişim çağındayız, her söz farklı iletişim mecralarında kayda geçiyor.

Kamu kredileriyle büyük medya mülkiyetini değiştirmek umulan kadar işe yaramadı!



Eminim o sözlerinden Erdoğan da çok üzülmüştür, çünkü o sözler değerli sanatçı Sezen’i değil kendisini yıprattı.

Asıl üzerinde durulması, kendisinin de durması gereken sorun şu: Niye bu tür konuşmalar yapıyor, makamının internet sitesinde bile yer verilmeyen konuşmalar…”

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver