Tahliye gelsin gerilim bitsin!

gergerlioglu-tahliye

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında tahliye kararı verdiği ancak henüz tahliye edilmeyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapılan adalet nöbetine polis müdahale etti. Salih Gergerlioğlu ile birlikte dört kişi gözaltına alındı

Vekilliği düşürülen ve cezaevine gönderilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesine rağmen hâlâ tutuklu. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen serbest bırakılmayan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti başlattı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Nöbet eylemine müdahale eden polis, Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu’nu darbederek gözaltına aldı. Polis, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması sırasında görüntü çekmek isteyen gazetecilere de müdahale etti. Salih Gergerlioğlu ile 4 kişi gözaltına alındı. Olay kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. HDP’den yapılan açıklamada, “AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez” ifadeleri kullanıldı.