Taliban ABD ile esir takasını duyurdu

Emirhan Muttaki - Cihad Erginay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taliban yönetiminin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, ABD tarafından serbest bırakılan Hacı Beşir Nurzey’yle başkent Kabil’de bir basın toplantısı düzenledi. Muttaki, Nurzey’in serbest bırakılması karşılığında ABD vatandaşı Mark Frerichs’in serbest bırakıldığını kaydetti.

ABD’yle Taliban arasındaki mahkum takasının iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açacağını söyleyen Muttaki, bazı şeylerin zorlama veya savaş yoluyla sonuç vermeyeceğini belirtti.

Muttaki, tüm sorunların çözümünün müzakere yoluyla mümkün olduğunu belirterek, ABD ve müttefiklerinin 20 yıl Afganistan’da savaşmasına rağmen ilerleme kaydedemediğini ancak çok karmaşık ve ağır konuların dahi konuşarak çözüldüğünü söyledi.

Taliban’ın kurucu lideri Molla Ömer’e yakınlığıyla bilinen Hacı Beşir Nurzey, 2005’te ABD’ye 50 milyon dolar değerinde uyuşturucu sokmakla suçlanarak gözaltına alınmış ve 2009’da New York’taki bir mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ocak 2020’de Afganistan’da kaybolduğu açıklanan ABD vatandaşı Mark Frerichs’ın, Taliban’a yakın bir grup tarafından esir alındığı duyurulmuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver