Talihsiz gecenin kahramanı

eriksen
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Christian Eriksen’e sahada ilk müdahaleyi soğukkanlı bir şekilde yapan Danimarkalı Simon Kjaer’e tüm dünyadan hak ettiği övgüler yağıyor

EURO 2020’deki Danimarka-Finlandiya grup maçının 42. dakikasında Danimarka Milli Takımı’ndan Christian Eriksen’nin aniden yere yığılıp kalması, dünya gündemindeki yerini koruyor. Şok edici olay esnasında soğukkanlılığını muhafaza ederek yaptığı ilk yardım müdahalesiyle takım arkadaşının adeta hayatını kurtaran Simon Kjaer ise başta ülkesinde olmak üzere kahraman ilan edildi.

Türkiye’de de çok sevildi

DANİMARKA Kaptanı, kalp rahatsızlığı geçiren Eriksen’nin hemen yanına gidip, doğru pozisyonda olup olmadığını ve dilinin boğazına kaçıp kaçmadığını kontrol etti. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrasında ise gözyaşlarına boğulan Eriksen’in eşi Sabrina Kvist’i de yine soğukkanlı bir şekilde teselli eden Kjaer, üzücü gecedeki üstün çabalarıyla tüm dünyanın takdirini topladı. Kjaer, bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe’de de taraftarların büyük sevgisini kazanmıştı.

‘Büyük adam büyük kaptan’

TALİHSİZ olayda ilk müdahaleyi yapan Milanlı Simon Kjaer’e, Eriksen’in forma giydiği ezeli rakip Inter’den de alkış geldi. İtalyan kulübünün Ultras taraftar gurubu, “Kjaer’e Saygılar. Büyük adam, büyük kaptan” yazan bir pankart açtı.



Geçmiş olsun Eriksen

DANİMARKA Futbol Federasyonu, detaylı incelemeler yapmak amacıyla Christian Eriksen’in tedavisine hastanede devam edileceğini açıkladı. Federasyon yetkililerince gerçekleştirilen ziyarette milli takım arkadaşlarına selam gönderen 29 yaşındaki oyuncunun sağlık durumu iyiye gidiyor.

Mourinho: Tanrı o sırada futbol izliyordu!

 ERİKSEN olayı tüm dünyada konuşulmaya devam ederken Jose Mourinho, Tottenham’dan eski öğrencisi için bir açıklama yaptı. Roma’nın Portekizli teknik direktörü, “Olanları sürekli düşünmeden edemiyorum. O an ağlayarak dua ettim. O sırada Tanrı’nın da futbol izlediğine ve bunun Christian’ın bizimle ve ailesiyle kalmasına izin verdiğine inanıyorum” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver