Taner Ay’ın ailesi: “Kaza süsü verilerek şehit edilmiştir”

Taner Ay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski AK Parti milletvekili Metin Külünk’e ilişkin iddialarda bulunduğu videoda ismi geçen ve 29 Aralık’ta Bulgaristan’da trafik kazasında hayatını kaybettiği belirtilen Taner Ay’ın ailesi yeni bir açıklama yaptı. Taner Ay’ın ölümünün kaza sonucu olmadığını öne süren ailenin açıklamasında “Kaza süsü verilerek şehit edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Ay ailesi daha önce oğulları ile ilgili basında yer alan iddialara ilişkin “İspat edene 1 milyon vermeye hazırız” açıklaması yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Almanya’da yaşayan ve yasaklı olan Almanyalı Osmanlılar isimli çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen Taner Ay’ın Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden paylaştığı fotoğraflar basında yer almıştı.

Ay ailesi geçtiğimiz gün Taner Ay’ı, uyuşturucu, silah kaçakçılığı, kadın ticareti ve mafya ile ilişkili olduğunu gösteren aslı olmayan ve alçakça yapılan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını hatta bu iftiraları ispatlayan olursa da 1 milyon Euro para ödülü vereceklerini duyurmuştu.

Kırşehir Haber Vakti sitesinde yer alan habere göre, bugün Ay ailesi tarafından yeni bir basın açıklaması yayımlandı. Taner Ay’ın ailesi olayın kaza değil suikast olduğu iddiasında bulundu.

Ay ailesinin açıklamasında, “Türkiye ile Almanya’ nın miting yapma nedeniyle karşı karşıya geldiği 2017’de Türkiye Cumhuriyeti tarafına ailenin nüfuzu kullanılarak dönemin başbakanının miting yapmasının sağlandığı, bu yüzden ailenin özellikle Almanya’da fanatik grupların hedefi haline geldiği”  ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Ay ailesi başından beri devletini, milletini seven, doğduğu ülkeyi unutmayan, Türkiye ve Almanya’ya hizmet eden, vergi ödeyen katma değer sağlayan iş adamı olarak hayatını devam ettirmekte iken, bu bazı Alman ve Türk illegal örgütlerini çok rahatsız etmiştir. Sergiledikleri insani tutum yüzünden medya tarafından sürekli bir karalama kampanyası başlatılmış ve aile hedef tahtasına oturtulmuştur. Önce itibar suikastlığı sonra ekonomi suikastlığı sonra da Taner Ay kaza süsü verilerek şehid edilmiştir” denildi.



“Bunu kimlerin yaptığı Yüce Türk Milleti de, Değerli Alman kamuoyu da bilmektedir. Bunu otoriteleri, medya organlarını takip edenler açıkça görmektedir” ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:

Çetin Ay, bu suikastın yakın zamanda çözüleceğine inanmak istemektedir. Çünkü “Osmania Germania”yu asıl kuranlarla ilgili medyada hiçbir haber yer almadığı gibi kendileri suçlarını kabul etmeleri bir yana “Ay ailesi bizi biz de onları tanımayız” içerikli bir açıklama dahi yapmamışlardır. Hem yandaş hem de havuz medyası adeta bu olaydan mutluluk duyan bir tavır sergilemektedir. Havuz medyası Taner Ay’ı karalarken, iftira atarken Cumhurbaşkanını ve Hükümeti hedef almakta ve acımasızca ve araştırmadan Taner Ay’a saldırmaktadır. Ay’ın Instagram fotoğrafları üzerinden çirkin ve ispatsız iddialar ve iftiralar atarak adeta senaryo yazmaktadırlar. Tek amaçlari, suçsuz ve günahsız olduğunu bildikleri halde, sırf sosyal medya sayfaları aradıkları profile uyduğu için işlerine geldiği şekilde hükümeti karalama kampanyası yürütmektedir.”

Sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği, Av. Cemil Ayberk TAYLAN tarafından gönderilen tekzip metnini, aynen yayınlıyoruz.

Bu Yazıya Tepki Ver