Tarakcı sordu, İmamoğlu “Soylu” sorusunu yanıtladı: “Ben kendisini ilgili kişiye havale ettim. O da sayın Cumhurbaşkanı’dır”

ekrem imamoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçek Gazete İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ali Tarakcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşanan gerilimi ve iddiaları sordu.  Tarakcı, İmamoğlu ile Soylu arasında devam eden telefon görüşmesi polemiği ile ilgili olarak , “Yerleşkede düzenlediğiniz basın toplantısında, bir gazeteci size, Süleyman Soylu ile görüşüp görüşmediğinizi sordu. Siz de özellikle Adalar meselesi olmak üzere 1-2 defa görüştüğünüzü ifade ettiniz. Daha sonra Süleyman Soylu, kendisini arayıp yardım istediğinizi ve CHP Genel Merkezi’nin üzerinizde baskı kurması nedeniyle yardım istediğinizi belirtti ve siz de hodri meydan dediniz. Eğer bu doğruysa ben, yalansa sen istifa edecek misin diye. Dün bir açıklama daha yaptı Süleyman Soylu ve ‘bu da bir yalan. Defalarca arayıp şahsımla görüşme yaptı. Her şeyden evvel Cenab-ı Hakk’ın kayıtlarında ve sonra beşer olarak bizlerin de kendi zihninde mevcuttur’ dedi. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorusuna iletti.

İmamoğlu, Tarakcı’nın sorusuna şu yanıtı verdi:

Ondan sonra benim de cevabım var. Onu belki okudunuz, belki okumadınız. Bir kere söyleyeyim; ‘Kendi yalan ifadelerine, iftiralarına, o kötü diline kayda geçerken Yaradan’ın, Cenab-ı Hak’kın, Cenab-ı Allah’ın ismini oraya eklemesin. İddialarını, yalanlarını, iftiralarını sadece yalın haliyle yazmasını tavsiye ediyorum’ diye yazdım. Oradayım ben. Daha geçenlerde deyip, yaptığı açıklamadan sonra bunu döndürüp ta Kovid dönemindeki paralara el konmasıyla ilgili telefona götürmesi, acizliktir. İstifa etmesi konusundaki cesareti gösterememesinden dolayı şu anda böyle bir kaçak yol arıyor. Ben kendisini ilgili kişiye havale ettim. O da Sayın Cumhurbaşkanı’dır. Bana soruyorlar, ‘Niye mentionladınız’ diye; sebebi odur. Bundan sonra gereğini Sayın Cumhurbaşkanı yapar, diye düşünüyorum.

 



Bu Yazıya Tepki Ver