Tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığı

Africrypt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki Thodex vurgununun bir benzeri, üstelik daha büyük rakamlarla Güney Afrika’da gerçekleşti. güncel toplam değeri 2.3 Milyar dolar civarındaki 69 bin adet Bitcoin’i çalarak rekoru ellerine geçiren dolandırıcı kardeşler sırra kadem bastı.

REKOR GÜNEY AFRİKA’DA

Kripto para borsalarının güvenliği tüm dünyada tartışılırken borsa hırsızlarının önüne bir türlü geçilemiyor… Son borsa skandalı haberi Güney Afrika’dan geldi. “Africrypt” isimli kripto para borsasının iki kurucusu kurucusu tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığına imza attı.

Güney Afrika merkezli kripto yatırım firması AfriCrypt’in kurucusu 2 kardeş, toplam değeri 2.3 Milyar dolar civarındaki 69 bin adet Bitcoin ile birlikte kayıplara karıştı. Güney Afrika’da yaşanan olay, dünyanın en büyük kripto para hırsızlığı olarak tanımlanıyor.

ADIM ADIM HIRSIZLIK

Nisan ortasında, AfriCrypt yatırımcılarına, müşteri hesaplarını ve cüzdanlarını tehlikeye atan bir saldırının ardından platformun kapatıldığını ve tüm hesapları dondurduğunu iddia eden bir e-posta gönderildi. Yatırımcılardan, kurucuların kurtarma sürecini yavaşlatacağı iddia edilerek durumun kolluk kuvvetlerine bildirilmemesi istendi.



Ancak sözde saldırıdan kısa bir süre sonra, AfriCrypt’in kurucuları 20 yaşındaki Ameer Cajee ve 17 yaşındaki Raees Cajee, iddiaya göre yatırımcı fonlarını Johannesburg merkezli First National Bank’taki (FNB) bir hesaptan transfer ettiler ve ortadan kayboldular.

Cajee kardeşler daha sonra aynı Türkiye’deki Thodex dolandırıcılığına benzer şekilde AfriCrypt’in web sitesini kapattılar ve yatırımcıların çağrılarına cevap vermediler.

Bu Yazıya Tepki Ver