Tarihin en büyük felaketi

Tarihin en büyük felaketi 3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkede 7 kasabade etkili olan kasırga Orta Avrupa’da modern tarihteki en büyük doğal afet olarak değerlendirildi. Çekya ordusununyanı sıra sınır komşusu Avusturya ve Slovakya’dan acil birim kuvvetleri yardıma geldi. Kasabalar yerle bir olurken en az 5 ölü, yüzlerce yaralı var

Çekya’da geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen kasırganın boyutu tahmin edilenden daha büyük çıktı. Ülkenin Güney kıyısındaki 7 kasabada etkili olan ve saatteki hızı 350 kilometreyi bulan doğal afette ağaçlar parçalandı, arabalar uçtu, evler moloz haline geldi, kasabalar yerle bir oldu. Tenis topları büyüklüğündeki dolu ve hortum Breclav ve Hodonin de dahil olmak üzere birçok kasaba ve köyü vurdu, yaralanmalara ek olarak bir huzurevini ve yerel hayvanat bahçesini yok etti. Birçok bölgeye uzun süre elektrşk verilemedi.

TABLO DAHA KORKUNÇ ÇIKABİLİR

Daha önce görülmemiş büyüklükteki doğal afet ülkeyi harabeye çevirirken, yaşananların Orta Avrupa’da modern tarihte yaşanan en büyük felaket olduğu kaydedildi. Kasırganın vurduğu bölgelerde Çekya ordusu yardım için seferber olurken, kasabalarla sınır olan Slovakya ve Avusturya’dan da acil yardım birimleri destek için bölgeye geldi. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Ancak Çek İçişleri Bakanı Jan Hamacek, durumun ‘çok ciddi’ olduğunu ve ‘can kayıpları’nın artmasının beklendiğini söyledi.

KASABANIN YARISI ARTIK YOK

Çek televizyonu, bir acil servis sözcüsüne atıfta bulunarak, yedi kasabanın ‘büyük ölçüde’ hasar gördüğünü bildirdi. Hrusky Belediye Başkan Yardımcısı, kasabanın yarısının neredeyse yerle bir olduğunu söyledi. Belediye Başkan Yardımcıs CTK ajansına “Sadece çatısız ve penceresiz halde duvarlar kaldı” dedi. Güneydeki Luzice köyünden bir sakin Kronen Zeitung’a verdiği demeçte, “Büyük bir kaos var, büyük panik var. Birçok ev çökme tehlikesi altında” diye konuştu. Bölge valisi Jan Grolich bölgeyi ziyaret ettikten sonra, “Burası, yaşayan bir cehennem” ifadesini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver