Tecavüzcü Alman askerleri

ASKER
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Silahlı Kuvvetleri, askerleri yüzünden kendisini bir kez daha bir skandalın ortasında buldu. Suçlamalar vahim: Irkçı ve aşırılıkçı eylemlere katılmanın yanı sıra ‘vahşi’ bir partide ‘cinsel taciz’

Litvanya’daki bir NATO misyonunda göreve yapan dört Alman askeri kabul edilemez davranışlar gerekçesiyle geri çağrıldı. Alman askerlerinin ırkçı şarkılar söylemesinden ve bir kadın askere karşı cinsel saldırıda bulunmasından şüpheleniliyor. Olaya karışan asker sayısı 10 ve bunlardan dört tanesi geri çekildi. Askerler, silah ve cephane istiflemek, aşırılıkçı açıklamalar yapmaktan tutuklandı.

Askerler geçen nisan ayında yerel otellerden birinde ‘vahşi’ olarak tanımlanan bir partide aşırı sağcı şarkılar söyledi. Yahudi düşmanı şarkıların yanı sıra bir kadın askere de cinsel saldırıda bulundular. Çok sayıda sarhoş asker de birbirleriyle kavga etti. Olay ancak 8 Haziran’da başka bir asker tarafından rapor edildi ve bir askeri disiplin müfettişinin konuyla ilgili soruşturma başlatmasını istedi.

Tacize uğrayan kadın asker, birlik psikolojisi departmanıyla yapılan istişarelerin ardından geçen hafta Almanya’ya da gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve şu ana kadar herhangi bir askere yönelik suçlamada bulunulmadığı bildirildi. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, NATO zirvesi sırasında yaptığı açıklamada “Her durumda söylenmesi gereken bir şey var: Her ne olduysa kabul edilebilir değil. Tüm ciddiyetle yargılanacak ve cezalandırılacak” diye konuştu.

 



Bu Yazıya Tepki Ver