Tiktok’un sahibi ByteDance, Çin’de e-ticarete soyunuyor !

ByteDance

Tiktok’un sahibi ByteDance, Çin’de ilk bağımsız e-ticaret uygulamasını kurmaya hazırlanıyor. Şirket böylece online reklamcılığın ötesine geçerek, Alibaba Group Holding ltd. gibi şirketlerle rekabeti yoğunlaştırmayı amaçlıyor.

Tiktok’un Çin’deki ikiz hizmeti Douyin’in sözcüsü, “Douyin Box” olarak adlandırılan uygulamanın şimdi test aşamasında olduğunu ve ülkedeki genç kesime moda ve yaşam tarzı ürünleri sağlayacağını söyledi ve konu hakkında daha fazla detay vermedi.

Yerel basında Perşembe günü çıkan bir haberde, ByteDance’in, Douyin’deki bazı mevcut internet ünlülerini yeni platformda hesap açmaya davet ettiği kaydedildi.

Tiktok gibi yoğun hit alan uygulamalar ve haber ve bilgi platformu Toutiao’nun sahibi ByteDance, dünyanın en değerli startup’ı haline geldi.

Şirket halen gelirinin büyük kısmını online pazarlama hizmetlerinden sağlarken, Pekin ekibi, Çin ekonomisinin zayıfladığı ve düzenleyici kuruluşların kısıtlamalarının reklam büyümesini kıstığı dönemlerde, e-ticaret ve video oyunları gibi alanlara daha fazla yoğunlaşıyor.

Douyin, kendi adına, TikTok’un şimdilerde küresel bazda yaptığı gibi, internet ünlülerinin canlı yayın şovları sırasında ruj ve akıllı telefon satışı yaptıkları online pazara dönüşüyor.