Tokyo’da Türk yumruğu

busenaz-surmeneli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her maçlarında yeni bir tarihi başarı kazanan sporcularımızdan Buse Naz Çakıroğlu 51 kioda Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang’ı, 69 kiloda Busenaz Sürmeneli de Hindistan’dan Lovlina Borgohain’i 5-0’lık skorlarla saf dışı bıraktı. Sporcularımız, cumartesi sabahı altın madalya maçına çıkacak

Ringde Türk kadınları durdurulamıyor. Tokyo 2020’de her maçlarında yeni bir tarih yazan kadın boksörlerimiz bu kez de ‘Finale kalan ilk kadın Türk boksörleri’ olarak kitaba yeni bir sayfa ekledi. Yarı final müsabakalarında ilk olarak 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ringe çıktı. Sporcumuz Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang’la karşılaştı. Buse Naz, her üç rauntta da üstün bir oyun ortaya koyarak, maçtan 5-0 galip ayrıldı, finale yükseldi. Çakıroğlu finalde Bulgar Stoyka Zhelyazkova Krasteva ile karşılaşacak.

SÜRMENELİ RAKİBİNE SAYDIRDI

Çakıroğlu’nun ardından 69 kiloda Busenaz Sürmeneli yarı final mücadelesinde Hindistan’dan Lovlina Borgohain’le karşı karşıya geldi. Maç boyunca rakibine karşı etkili olan ve iki kez de saydıran Sürmeneli mücadeleyi 5-0 kazandı ve o da adını final listesine ekledi. Boksörümüzün altın madalya mücadelesindeki rakibi Çinli Hong Gu oldu. Final karşılaşmaları cumartesi sabahı yapılacak, Buse Naz Çakıroğlu TSİ 08.15’te, Busenaz Sürmeneli ise TSİ 09.15’te ringe çıkacak.

BİR ÖLÜRÜZ, BİN GELİRİZ

Busenaz Sürmeneli, yarı final maçında Hintli rakibini yendikten sonra çok mutlu olduğunu belirtirken, hem final için iddialı konuştu, hem de mesaj verdi. Sürmeneli, “O madalya buraya gelecek. O yangınları çıkaranlar da şunu unutmasın. Bir ölürüz, yerine bin geliriz. Bu da böyle bilinsin” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir