Tom Cruise ödülleri iade etti

scarlett-johansson-tom-cruise
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema ve televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden Altın Küre Ödülleri’nin jürisinde hiç siyahi bir üye olmamasına karşı tepkiler sürüyor. Scarlett Johansson’un ardından duruma bir tepki de dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise’dan geldi. Ünlü aktör Cruise, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği, (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) yöneltilen eleştirilerin sektörde sorun yaratmaya devam etmesinden sonra protesto olarak üç Altın Küre ödülünü geri verdi. Tom Cruise, protesto olarak Altın Küre ödüllerini iade ederken NBC kanalı da töreni yayınlamayacağını duyurdu.

Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the Fourth of July), Yeni Bir Başlangıç (Jerry Maguire) ve Manolya (Magnolia) filmleriyle üç kez Altın Küre kazanan Tom Cruise,, tepki olarak tüm ödüllerini birliğe geri iade ettiğini duyurdu. Oyuncunun bu tepkisine birçok farklı isimden destek mesajı geldi.

Dünyaca ünlü oyuncular, Altın Küre Ödülleri’ni, jürisinde hiç siyah üye bulunmaması nedeniyle “çeşitlilik eksikliği” suçlamasıyla protesto ediyor. Los Angeles Times, yolsuzluk ve uygunsuzluk iddialarının yanı sıra siyah üyelerin bulunmadığını ortaya çıkardığından beri HFPA baskı altında.

 

Bu Yazıya Tepki Ver