Toplu ulaşıma 66 bin servisle can suyu

260520211756245880321
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’nin dünkü oturumunda alınan kararla araçlar 31 Ağutos’a kadar 250 yeni hatta yolcu taşıyacak. Böylece toplu taşımadaki yoğunluk biraz da olsa nefes alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin dün yapılan oturumunda, 66 bin servis aracının pandemide toplu ulaşıma katkı sağlaması teklifi, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin hayır oylarına karşı, AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi. İBB Meclisi Mayıs ayı 2’inci oturumu Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Oturuma ikinci başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlık etti. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz, “66 bin servisin toplu ulaşıma geçici olarak entegre edilmesi ile İETT’nin ilave 250 yeni hattı faaliyete alması” teklifi sundu.

Türkyılmaz, “Kovid-19 salgını döneminde İstanbul trafiği vatandaşlar açısından çekilmez bir hal aldı. Aşırı yoğunluktan vaka artışları sebebiyle de can kayıpları yükseldi. Bugün burada her üyemize hayati bir sorumluluk düşmektedir. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar geçerli olmak üzere bir; İETT’nin ilave 250 adet yeni hat tahsis ederek faaliyete geçmesi. İki; toplu ulaşımı rahatlatmak için, pandemi şartları sebebiyle faaliyet gösteremeyen ve ekonomik dar boğazda olan 66 bin servis aracıyla toplu taşıma hizmetleri için sözleşmesi imzalanması bu surette İstanbul trafiğine bu servisleri geçici olarak entegre edilmesi teklif karar olarak gündeme alınmasını oylanmasına teklif ederiz” ifadelerini kullandı. Teklif AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi. Teklife CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ise ret oyu verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver