Torpil isteyen imam-hatiplilere “liyakat” diyen başkanın oğluna jet kadro !

Mehmet Emin Öz

“Ele Verir Talkını Kendi Yutar Salkımı” atasözü Erzurum’da gerçek oldu… 9 Kasım’da AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan toplantıya katılan ve burada teşkilat üyelerinin “imam hatip mezunlarının işe yerleştirilmediği” şikayetleri sonrasında gösterdiği “Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?” tepkisiyle gündeme gelen ve imam hatiplilerden tepki çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün aynı duyarlılığı kendi oğlu için göstermediği ortaya çıktı.

“SENİN NİYE AYRICALIĞIN OLSUN?”

İmam Hatiplilerin iş talepleri geldiğinde, “Şu şunun adamı, şu imam hatipli, böyle bir şey olabilir mi? Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Neyse bu imam hatiplik. Bir şey söylüyorsun, diyor ki o milli görüşçü değil. Ne yapalım milli görüşçülük, Yahudilik gibi anadan doğunca mı oluyor?” ifadelerini kullanan ve konuşmasının sonunda “Bir gariban işe daha uygun ama öbürü diyor ki imam hatipliyim. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?” diyerek liyakat vurgusu yapan Öz’ün oğlu Ceyhun Öz, bu yıl yüksek lisans eğitimini bitirir bitirmez Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosu aldı.

2014 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Ceyhun Öz, yüksek lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

Öz’ün araştırma görevlisi kadrosu aldığı Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim dalı programına araştırma görevlisi olarak 10 kişi başvururken, başvuru yapanlardan 8 kişi sınava girmedi. Sadece 2 kişinin katıldığı ve değerlendirildiği sınavda S.E.M isimli adayın ALES puanı, mezuniyet ortalaması ve yabancı dil puanının Öz’e göre daha yüksek olmasına rağmen, üniversite tarafından yapılan sınavda Öz’ün daha fazla puan aldığı görüldü.

ÇALIŞMANA BAK SEN !

Ceyhun Öz, twitter hesabında “Şehir öğrencisi vakıftan geldiği için kötü muameleye maruz kaldığını söylüyor. Halbuki mesele vakıftan gelmesi değil. Bozok Tıp Hacettepe’de ne yaşadıysa, ben ve arkadaşlarım Sosyal Bilimler öğrencisiyken Fen Lisesi’nde ne yaşadıysak sen de onu yaşayacaksın. Çalışmana bak sen.” paylaşımını yapmıştı.