Tunç Soyer bizzat denetledi: Müsilaj yok!

tunç-soyer
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Halk Plajı’ndan tüplü dalış yaptı, müjdeyi verdi: Körfez’deki canlı hayatı çeşitlenerek devam ediyor; müsilajdan eser yok; tam tersi giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen körfez var…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, denizleri kaplayan müsilaj tehlikesine karşı İzmir Körfezi’ndeki durumu gözlemlemek için Güzelbahçe İkinci Liman Halk Plajı’ndan tüplü dalış yaparak su altındaki canlı yaşamını inceledi.

“TEMİZ DENİZLERDE YAŞAYAN CANLILAR DÖNÜYOR”

İzmir Körfezi’nde müsilaj olup olmadığı merak konusuydu. Bugün yaptığımız bu dalışta sualtından çektiğimiz fotoğraflarda görüyoruz ki Körfez’deki canlı hayatı çeşitlenerek devam ediyor. Müsilajdan eser yok; tam tersi giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen Körfezimiz var. Bunun gururunu yaşıyorum. Denizin dibinde anemonlar, karagöz ve sarpa sürüleri, taş mercanlar, sünger, horozbina balığı, tüplü boru kurtları gördük. Tüplü boru kurtları daha önce Körfez’de olan ancak kirlilik nedeniyle Körfez’i terk eden türlerden birisi. Şimdi geri dönüyorlar. Temiz, akvaryum gibi denizlerde yaşayan bu türün sayısının oldukça arttığını görmüş olmak bizi sevindirdi. Çok memnun oldum. Körfez temizlendikçe daha da çoğalacaklar. Çok daha pırıl pırıl günler göreceğiz. Körfez’de yüzme hedefimizi koruyoruz ve her gün o hedefe daha çok yaklaşıyoruz”

Bu Yazıya Tepki Ver