Turizmde 2021’de çıta 25 milyon

gJjyFD73Gufd
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılın ilk ayında 7.2 milyon civarında yurt dışından ziyaretçi geldiğini belirten Bakan Ersoy, ”Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 15 milyonu yakalarız. Türkiye’yi karantina kapsamından çıkartan ülkelerin de artmasıyla 25 milyonu da geçeriz” dedi

TÜRKİYE turizmde yavaş yavaş rotaya giriyor. Antalya’da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ülkemizin şu anda 7 milyon 200 bin civarında yurt dışı ziyaretçisini yakaladığını belirterek, “Temmuz, ağustos ve eylül aylarında 15 milyonluk bir sayıya ulaşırız diye düşünüyorum. Bizi karantina kapsamında tutan bazı ülkeler var, onlarla tek tek görüşüyoruz. Türkiye yavaş yavaş bu kapsamdan çıkarılıyor, inşallah 25 milyonu da geçeriz diye hedefliyorum” dedi.

ENGELLİ VE DOĞA DOSTU PLAJLAR

Bakan Ersoy, turizmde yapılan yatırımlara da değinerek şöyle konuştu: “Antalya Havalimanı 2019’daki seviyelerine gelmeye başladı. Bu bağlamda beş yıldızlı bir anlayış ile halk plajlarımızın sayısını 7’ye ulaştırdık. Sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlanan, engelli ve doğa dostu bu plajlarımızın sayılarını arttırmaya karar verdik, önümüzdeki sene 8 tane ilave ederek, toplam sayıyı 15’e çıkaracağız. Antalya’da başta Kemer ve Lara olmak üzere birçok yerde halk plajlarını açmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver