Türk futbolunun şeref golü Adem’den

adem-buyuk-1582290
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de ilk hafta fileler 26 kez havalandı. Gollerin 24’ü yabancılardan, biri Almanya’da yetişen ve Milli Takım kariyerinde de Almanya formasını giyen Türk oyuncu Mesut Özil’den geldi. Birinci haftada Türkiye’den yetişip gol atan tek yerli futbolcu Yeni Malatyasporlu Adem Büyük oldu.

Süper Lig’de 3 yerli futbolcu zorunluluğuna kimisi karşı çıkarken, kimisi de Türk oyuncu sayısının 3 olmasını az buluyor. Yabancı statüsündeki bu tartışma sürerken, ligde geride kalan ilk haftanın ardından acı gerçek de ortaya çıktı. Birinci haftada oynanan 10 karşılaşmada fileler 26 kez havalandı. Atılan gollerde lejyoner sayısının ezici üstünlüğü ortaya çıktı. Rakip kaleye atılan 23 gol ve kendi kalesine atılan 1 gol olmak üzere 24 gol yabancılardan geldi.

TEK YERLİ GOL TRABZONSPOR’A

Bir golü Almanya’da yetişen, milli takım kariyerini de Almanya’da tamamlayan Fenerbahçeli Mesut Özil attı. Mill Takım tercihini 2015’ten önce yaptığı için Mesut yerli statüsünde oynama hakkına sahip. Ancak ilk haftada Türkiye’de yetişen, Türk Milli Takımı’nda oynayan tek bir futbolcu gol atma sevinci yaşadı. Yeni Malatyasporlu Adem Büyük, Trabzonspor’a attığı golle maçı kurtaramadı ama Tük futbolunun ilk haftadaki şeref golünü kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir