Türk İHA neden ihracatta hit?

savunmamanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman basını, “Uzun bir süre ABD ve İsrail, öldürücü insansız hava araçları için batı pazarını domine etti… Ama bu artık değişiyor; Türkiye’den çok daha ucuz bir alternatifle” diye yazdı

Gururla okuyabiliriz Die Welt’ten Gerhard Hegmann’ın yorumunu… İşte o satırlar: Sadece Türkiye’nin 140 civarında silahlı insansız hava aracına sahip olması, örneğin Büyük Britanya’nın ise sadece on silahlı modeli olması dikkat çekicidir. Droneların silahlandırılması on yıldan fazla bir süredir Almanya’da tartışılıyor ve söz konusu İsrail üretimi beş model söz konusu.

Türk drone üreticisinin başkanı, ABD, İsrail veya Çin’in oraya teslimat yapmaya hazır olmadığını söyleyerek Ukrayna’ya ihracatı anlattı. Buna karşılık, Ukrayna şimdi tahrik teknolojisi satın alıyor. Türkiye, dost devletlerle karşılıklı yardım temelinde drone teknolojisini genişletebilir.

İhracat söz konusu olduğunda, Türkiye tek taraflı bir tedarik ilişkisine değil, iş birliğine güveniyor. Drone teknolojisi karmaşık bir yazılıma dayanmaktadır. Tek taraflı bir tedarik ilişkisi durumunda, yazılımda bir kod gizlenebilir, böylece belirli durumlarda modeller alıcı ülke tarafından kullanılamaz.

Bu Yazıya Tepki Ver