Türken Vakfı’nda acayip işler: 1 Milyon dolarlık Filarmoni orkestrası, lüks otelde zarar ettiren bağış gecesi

türken vakfı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan, Tele 1 kanalında katıldığı “Gün Ortası” programında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla tekrar gündeme gelen ABD’deki Türken Vakfı (Turken Foundation) ile ilgili çok ilginç gelişmeleri gündeme getirdi. Vakfın, 1 milyon dolarlık harcamayla Filarmoni orkestrası kurduğunu iddia ettiğini belirten Özcan, vakfın, lüks bir otelde düzenlediği bağış gecesinde ise zarar ettiğini rakamlarla çaıkladı. Özcan “Flütle kavalı yan yana koysanız farkını anlayamayacak adamlar gelmişler New York’ta filarmoni orkestrası kurmuş 1 milyondan fazla para harcamışlar.” dedi.

Vakfın, ABD’nin “offshore eyaleti” olarak bilinen Delaware eyaletinde kurulmasına dikkat çeken Özcan, Vakfın faaliyet raporlarını incelediğinde karşılaştığı ilginç örnekleri açıkladı.

Vakıfların ABD yasalarına göre gelir vergisinden muaf olduğunu ve ABD’de kurulan her vakfın, ABD’nin yıllık yabancı işçi kotası olan toplam 55 bin kişilik sınıra tabii olmadığını, maaşını ve sosyal haklarını karşılayabileceği tüm yabancıları ABD’ye getirip oturma izni çıkarabileceğini açıklayan Özcan, Türken Vakfı ile ilgili faaliyet raporundan çıkan ilginç örnekleri açıkladı.

1 MİLYON DOLARA FİLARMONİ ORKESTRASI

Faaliyet raporlarını inceledikçe ilginç olaylarla karşılaştığını belirten Özcan, “Kurulduktan bir sene sonra, yani 2015 yılı Haziran ayında, yememiş, içmemiş, kimseye burs vermemiş, kimseye yurt açmamış, yaptığı ilk icraatlardan bir tanesi, ABD’de, güya gençlere yönelik bir filarmoni orkestrası kurmuş. Bu orkestraya da 1 milyon dolardan fazla para harcamışlar. Bu faaliyet raporlarını deştikçe o kadar çok detay çıkıyor ki. Bunların yaptığı insanı aptal yerine koymak” dedi.

Bu konunun çok su kaldıracağını açıklayan Özcan, “Sen madem eğitim misyonun olduğunu iddia ediyorsun, dünyanın en pahalı mahallesine 21 katlı bina dikiyorsun. gidiyorsun, Muhammed Ali’nin çiftliğini satın alıyorsun. O gökdelende ne yapacaksın, o çiftlikte ne yapacaksın? Vakfı kurduktan 1 sene sonra filarmoni orkestrası kuruyorsun, 1 milyon dolardan fazla parayı oraya harcadığını iddia ediyorsun. Harcadıkları paraların faturaları, fişleri umuyorum ki duruyordur çünkü bu mevzu daha çok su kaldırır. Flütle kavalı yan yana koysanız farkını anlayamayacak adamlar gelmişler New York’ta filarmoni orkestrası kurmuş 1 milyondan fazla para harcamışlar.” dedi.



LÜKS OTELDE ZARAR ETTİREN BAĞIŞ GECESİ

Vakfın New York’un lüks otellerinden birisinde bağış gecesi yaptığını açıklayan Özcan, “bağış gecesi için harcadıkları para 110bin dolar, topladıkları bağış 80 bin dolar. Bağış gecesi yapıyor adam 30 bin dolar zarar ediyor” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir