“Türkiye hata yaptı”

sinovac
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB Merkez Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, “Türkiye’de en başında hata yapıldı. Yüzde 51 koruyuculuğu olan Sinovac aşısını getirdiler. Bu aşı 65 yaş üstüne ve sağlık çalışanlarına yapıldı. Sinovac ile 2 kişiden birisini koruduk. Bu çok yanlıştı. Halbuki Pfizer/BioNTech getirilip yaşlı ve riskli grup bu aşı ile aşılanmalıydı” dedi

SİNOVAC AŞISI GELMİYOR

Türk Tabipleri Birliği Merkez Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, 4 haftadır Sinovac aşısının gelmediğini söyleyerek, “2 sinovac aşısını koruyuculuğunun yüzde 40’ların altına düştüğü son çalışmalar ile anlaşıldı. DSÖ’nün kovid aşıları ile ilgili yüzde 50 çıtası var. Aşılarda yüzde 50’nin üzerinde koruyuculuğu olanlara acil kullanım belgesi. Sinovac’ın Delta’da koruyuculuğu yüzde 40’lardadır. AstraZeneca aşısının koruyuculuğu yüzde 10’klara kadar gerileyince piyasadan çekildi. Koruyuculuğu yüzde 50’nin altına düşen aşının kullanılmaması gerekir. Bizimkilerde zaten o yüzden artık Sinovac almıyorlar. Son 4 haftadır depoya giren hiç Sinovac aşısı görmedim” diye konuştu.

TÜRKİYE BAŞTA HATA YAPTI

“Türkiye en başta bir hata yaptı” diyen Prof. Bulut, “ Yüzde 51 koruyuculuğu olan Sinovac aşısını getirdiler. Bu aşı 65 yaş üstüne ve sağlık çalışanlarına yapıldı. Yani pandemideki en riskli grubu sinovac ile aşıladık. Çünkü Pfizer/BioNTech aşısı gelmemişti. Sinovac ile 2 kişiden birisini koruduk. Bu yanlış bir politikaydı. Halbuki Pfizer/BioNTech getirilip yaşlı ve riskli grup bu aşı ile aşılanmalıydı. Pfizer/BioNTech’in yüzde 93 koruması olduğu biliniyordu. Sinovac yapmak zorundaysak genç nüfusa yapılmalıydı. Çünkü genç nüfus bu hastalığı daha rahat atlatıyor. Ölümler daha çok kovide eşlik eden hastalıklarda görülüyor. Astım, diyabet, obazite gibi eşlik eden hastalıklar da sıkıntı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver