Türkiye kaykay şampiyonları ödüllerini aldı

kaykay şampiyonları esenyurt kemal deniz bozkurt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından, Esenyurt Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası’nın 3.etabı tamamlandı. Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay parkı olma özelliğine sahip Esenyurt Kaykay Parkı’nda gerçekleşen yarışlarda, erkekler ve kadınlar kategorisinde ilk üçe giren sporcular ödüllerini ve hediyelerini Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un elinden aldı.

Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası’nın 3. Etabı, oynanan final yarışları ile tamamlandı. Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay parkı olma özelliğine sahip olan Esenyurt Kaykay Parkı’nda gerçekleşen şampiyonaya Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Türkiye Kaykay Federasyonu Genel Sekreteri Muhsin Mete, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye’nin 9 farklı şehrinden 20’si kadın 50’si erkek olmak üzere toplam 70 lisanslı sporcunun katıldığı şampiyonada gerçekleşen ön elemeler ve yarı final turlarının ardından yapılan filan yarışlarında kadınlar kategorisinde Safa Merve Nalçaçı Türkiye Şampiyonu olurken, Melis Sakaoğlu ikinci, Aysel Özgür ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde Okan Gökçek altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı kategoride Recep Canal ikinci olurken, Emre Töre üçüncü oldu. Şampiyonlar madalyalarını ve hediyelerini Başkan Bozkurt’un elinden alırken, erkeklerde ilk 20’ye kadınlarda ise ilk 8’e giren sporculara Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

 “Umudun Şehri’nin çocukları güzel şeylerle anılacak”

Esenyurtlu gençlerin güzel şeylerle anılacağını söyleyen Başkan Bozkurt şöyle devam etti: “Burası Avrupa Yakası’nın en büyük kaykay tesisi. Kaykay Federasyonu’yla birlikte projelendirdik. Amacımız; çocuklarımızı ve gençlerimizi spora, disipline, ahlâka sevk etmek. Dolayısıyla bu tür tesislerle bunu başarmış olacağız. Esenyurt, enerjisi yüksek gençlerle dolu bir ilçe. Gençlerin enerjisini atması için tesisler yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren eksikleri tamamladık, analizler yapıyoruz, bundan sonra Esenyurt’un ihtiyacı olan tesisleri tek tek yapıp açmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devamı gelecek. Gençlerimiz burada yarışıyorlar, enerjilerini atacaklar, tanışıp sosyalleşecekler. Ben inanıyorum ki Esenyurtlular Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek pozisyona gelecekler. Buradan da birkaç öğrencimiz Kaykay Federasyonu ile birlikte ülkemizi temsil edecek. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde, güzelliklerle beraber gençlerimize örnek olacak işler yapmak. Çok mutluyuz. Belki çok büyük bir yatırım değil ama çok önemli bir yatırım”

“Türkiye’nin en büyük parklarından bir tanesi”

Esenyurt Kaykay Parkı’nın Türkiye’de yapılan en büyük alanlardan biri olduğunu söyleyen Kaykay Federasyonu Genel Sekreter Vekili Muhsin Mete, “Esenyurt Belediye Başkanı’mıza teşekkür ederiz. Böyle bir alanı branşımıza kazandırdı. Bizim büyük eksikliklerimizin olduğu bir alandı. Esenyurt olarak belli bir kaykay sporcu potansiyelimiz var. Bu çocuklarımızı, bu branşa kazandırmak için de burayı tercih ettik” dedi.



“Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”

Desteklerinden dolayı Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür eden Kadınlar Türkiye Kaykay Şampiyonu Safa Merve Nalçacı şunları ekledi: “Milli kaykaycı ve milli sporcuyum. Öncelikle çok mutluyum. Birincilik bizi çok gururlandırdı. Kadınlar olarak ön yargıları kırıyoruz. Kızlar adına da çok mutluyum. Gitgide sayımız artıyor. Önceden 3 veya 4 kaykaycı olurduk, şimdi ise 18 kaykaycı çok güzel bir şekilde performans sergiledik, derece aldık. Önümüzde 2024 olimpiyat yarışları var, umarım kızlarla beraber bu şansı tekrar yakalarız.” Erkekler Türkiye Şampiyonu Okan Gökçek ise “Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu park, bütün kaykay camiasına hayırlı olsun. Birinci olduğum için çok mutluyum. Pistten memnun kaldım” ifadelerini kullandı.

“Esenyurt’ta ilk kez karşılaşıyoruz”

Esenyurt’ta bu tür etkinliklerle ilk kez karşılaştıklarını söyleyen Derya Elçin, “Bence çok güzel bir etkinlik. Ailecek gelebileceğimiz bir ortam. Çok değişik bir etkinlik oldu, çocuklarla geldik. Böyle etkinliklerin devamını bekliyoruz. Esenyurt’ta ilk kez karşılaşıyoruz. Çok memnun olduk” diye konuştu. Bahar Bayat, “Çok güzel, çok eğlenceli. Çocuklar için de bizim için de çok iyi oldu. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı. Ümit Çakmak ise şöyle konuştu: “Biz tesadüfen geldik. Böyle değerlerin, böyle gençlerin olması bizi sevindirdi. Organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum.”

Bu Yazıya Tepki Ver